Апаратні гаманці

Апаратні гаманці використовують для зберігання та здійснення безпечних транзакцій з великими сумами біткоїнів.
Мобільні телефони, комп’ютери, сервери і багато інших девайсів підключені до інтернету, тому завжди є ризик крадіжки даних шкідливими програмами. З метою уникнути подібних ризиків, апаратний гаманець має свою захищене програмне середовище, яке знаходиться та виконується в самому пристрої. Біткоїн транзакція підписується приватним ключем всередині апаратного гаманця і відправляється на комп’ютер або смартфон підключені до інтернет, які і передають підписану транзакцію в мережу Біткоїн. Таким чином, програмне середовище всередині апаратного гаманця не поєднано з інтернет, а приватний ключ не може покинути межі пристрою. Цим і забезпечено високу безпеку пристрою. Апаратні гаманці можна назвати холодними гаманцями, оскільки на відміну від холодних сховищ, вони дозволяють здійснювати транзакції.

Загроза безпеки при використанні апаратного гаманця полягає в можливості його фізичного псування, втраті або якщо апаратний гаманець потрапить в руки висококваліфікованого фахівця-хакера.

При виборі апаратного гаманця варто покладатися на таку інформацію:
– програмний код середовища відкритий і доступний для перевірки;
– компанія розробник має репутацію і досвід створення таких пристроїв;
– позитивні відгуки користувачів цих пристроїв;
– автентичність пристрою, на ринку існують шахрайські підробки.

bitcoin.org пропонує наступні гаманці: Digital BitBox, KeepKey, Trezor і Ledger.
Апаратний гаманець має вигляд USB-флешки, стіка або міні-планшета.

Поширення серед користувачів отримав апаратний гаманець Ledger Nano S.

Ledger Nano S це повноцінний гаманець з екраном, підтримкою декількох криптовалют. USB кабель використовується для живлення пристрою, а також для передачі даних з пристрою на комп’ютер або смартфон.

При першому включенні Ledger Nano S, вам буде запропоновано створити новий гаманець або відновити вже наявний з резервною копії, а також придумати PIN-код для додаткової безпеки. Не дивлячись на захищеність апаратного гаманця, рекомендується записати seed-фразу і/або пари публічний приватний ключі в паперовий блокнот.

Програму для роботи з Ledger Nano S необхідно встановити на комп’ютері, використовуючи магазин додатків в браузері Google Chrome.

Щоб відкрити гаманець і здійснювати транзакції, необхідно підключити апаратний гаманець до комп’ютера через USB і ввести ваш PIN-код. Деякі мобільні біткоїн гаманці, наприклад Mycelium, сумісні з апаратними гаманцями і дозволяють здійснювати цілком безпечні транзакції.

Апаратні гаманці обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit