Як і де оплачувати біткоїнами товари та послуги

Якщо ви маєте біткоїни, рано чи пізно виникає необхідність витрачати їх на товари чи послуги.

Зазвичай, щоб витратити біткоїни, їх обмінюють на національну валюту через обмінники, криптовалютні біржі, сервіси приватного обміну. В той же час, кількість підприємців, які готові прийняти оплату за свій товар в біткоїнах збільшується з кожним днем.

Як ви вважаєте, що вигідніше, обміняти ваші біткоїни в обміннику на гривні, і купити необхідний вам товар, чи купити необхідний товар за біткоїни на пряму? Відповідь очевидна – купити товар за біткоїни набагато вигідніше, бо виключаються комісійні збори посередників.

З боку покупця, процес оплати товару біткоїнами дуже простий. Все що вам необхідно для оплати біткоїнами, це сматфон підключений до інтернет з мобільним біткоїн гаманцем і достатньою сумою на балансі.

Як оплатити біткоїнами:

  1. Запустити біткоїн-гаманець на вашому смартфоні;
  2. Сканувати qr-код рахунка оплати за товар який надає продавець;
  3. Натиснути кнопку Send (Відправити біткоїни), та підтвердити дію вашим PIN-кодом.

Процес оплати займає кілька секунд.

Де купити товар за біткоїни.

Де купити товар за біткоїни можна подивитись на спеціальному сайті coinmap.org обравши ваш населений пункт безпосередньо на карті.


Більшість підприємців, які готові продавати свої товари за біткоїни не афішують цю можливість, тому обов’язково запитуйте, чи не продають товар який вас зацікавив за біткоїни.

За біткоїни можна купити цифрові товари в інтернеті, розплатитись в кафе за піцу або каву. Рішення про торгівлю за біткоїни було прийнято такими компаніями як Microsoft і Dell. Overstock, один з найбільших рітейлерів, що продає все, від фурнітури до ювелірних виробів за біткоїни в США і заявив про плани поширення цієї практики на 100 країн світу. Японська мережа роздрібної торгівлі технікою Bic Camera має термінали для прийому оплати в біткоїнах безпосередньо на касах. Роль терміналів виконують звичайні смартфони. Подорожі, медичні та юридичні послуги, квитки на різні культурні заходи і багато іншого сьогодні можна придбати за біткоїни.

В Україні, також, є підприємці, які оголосили про можливість оплати біткоїнами. Ось деякі з них:

  • 2Show – Продаж білетів в кіно за біткоїни;
  • Інтернет магазин “Світ футболок” пропонує одяг, куртки і рюкзаки з індивідуальними принтами з оплатою біткоїнами;
  • Asant Studio – Школа сучасної флористики;
  • hotmine.io – Обладнання для Майнінгу. Розумне тепло;
  • Juscutum – Юридичні послуги із захисту бізнесу;
  • romanyk.com.ua – Мед за біткоїни;
  • RX-NAME – Хостинг-провайдер і реєстратор доменних імен;
  • UFL – Послуга з доставки квітів;
  • uip.me – ремонт продуктів Apple.

За біткоїни можна купити не тільки повсякденні товари. Існують онлайн-магазини, що спеціалізуються на торгівлі предметами розкоші, і пропонують купити за біткоїни: будинки, готелі, спортивні автомобілі і навіть острови.

Підпишіться на youtube канал Школи Біткоїн

Як і де оплачувати біткоїнами товари та послуги обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit