Легалізація криптовалют в Україні

Бажання бути чиновником обумовлене виключно прагненням особистої вигоди за рахунок монополії, яку надає влада, та під виглядом брехливого бажання задовольнити суспільні інтереси.

В пресі, телебаченні, соціальних мережах, групах та на сторінках сайтів новин активно обговорюється питання Закон про криптовалюти в Україні.

Чи потрібен людям закон про криптовалюти та їх легалізація в правовому полі?
Відповідь: Ні! Ні в якому разі!
Пояснення: Відсутність закону про криптовалюти – це не обмежена діяльність і вільний розвиток криптовалют в Україні. Наявність закону про криптовалюти – це обмеження розвитку криптовалют в Україні вимогами описаними в законі. Наявність регуляторних норм та вимог спричиняє виникнення корупції, гальмує виникнення нових бізнесів, конкуренції, а отже є причиною наднизької якості та високої ціни товарів та послуг пов’язаних з криптовалютами.

Наприклад. Ви маєте бажання продавати ваші товари та послуги за біткоїни. Поки немає закону, регуляторних норм, ви безперешкодно можете приймати оплату за товари та послуги в біткоїнах, і непотрібні податкові звіти. Якщо вам виставляють претензії за прийом оплати в біткоїнах, то це злочин збоку самих органів, оскільки немає закону, немає заборони. Ви легко захистите свої права в суді. В протилежному випадку, за наявності закону, поле вашої криптовалютної діяльності обмежене тим, що записано в законі, а це означає купу приводів для маніпуляцій з метою розкрутити вас на хабар, віджати ваш бізнес, створити вам проблеми за вирішення яких ви будите змушені платити.

Кому і навіщо потрібен закон про криптовалюти в Україні?

Криптовалюти в Україні відомі майже з самого початку їх виникнення, з 2009 року. Весь цей час люди займались майнінгом, вільно використовували криптовалюти як платіжний засіб для обміну на товари та послуги. Користувачам криптовалют хорошо відомі ризики пов’язані з криптовалютами, та переваги криптовалют перед державними грошовими сурогатами. В цій криптовалютній діяльності українців не існувало державного регулювання до 2017 року. І от коли прибутки від криптовалютної діяльності стали достатньо помітними, держава звернула увагу.

Все почалось з конфіскацій майнінгового обладнання, та відвертого шантажу підприємців збоку силовиків. Таким чином державна влада, а саме деякі зацікавлені особи, створили проблему відсутності правового статусу криптовалют, що нібито і є причиною незаконних дій силовиків. З цими зацікавленими особами були змушені погодитись деякі майнери, та підприємці, які стали жертвами свавілля бандитів у погонах. Але наявність закону про криптовалюти не захищає від бандитського свавілля чиновників, навпаки, легалізує злочинні дії чиновників та силових структур!

В першу чергу законопроект потрібен самим законотворцям, бо вимоги прописані в законі, як завжди, буде неможливо виконати для звичайних підприємців. Якщо вимоги неможливо виконати, або виникають проблеми з силовими структурами, чиновникам будуть хабарі. А ще краще, коли проблем з силовими структурами взагалі не буде виникати, для чого чиновнику разового хабара вже замало, необхідна доля з прибутку. Не вірите? Згадайте бурштин, ліси, приватні великі заводи, підприємства — все це під дахом чиновників. Те саме чекає і криптовалютний бізнес.
Підприємці які виступають за законопроект та легалізацію, це люди, згодні платити данину державі та чиновникам. Крім цього, приймаючи участь в підтримці законотворців, ці так звані “підприємці” розраховують на певні привілеї від чиновників, у вигляді швидшого просування їх справ, допомоги у вирішенні проблем, кришуванні за меншу долю з прибутку ніж з інших підприємців.
За допомогою законопроекту створюється ієрархічна фінансова піраміда криптовалютного бізнесу. І ніяким боком, законопроекти не пов’язані з піклуванням держави чи окремих активістів з експертами, про людей.

Що станеться у випадку прийняття законопроекту про криптовалюти в Україні?

Погляньте на галузі підприємницької діяльності для яких вже є регуляторні норми, закони, вимоги – цілковитий занепад! Але криптовалюти неможливо регулювати, тому використання криптовалют залишиться лише вашим вільним вибором. Складнощі можуть виникнути лише на перехресті державної фінансововї системи з криптовалютами, тобто можливі проблеми в роботі обмінників, бірж, різноманітних сервісів де необхідно обміновати криптовалюти на фіат.

Однак вся краса криптовалют полягає в тому, що вони є повною альтернативою державним фінансовим системам! Ви легко можете створити замкнуті цикли купівлі/продажу товарів, сировини, за криптовалюти і вам зовсім не потрібні закони, регуляції від держави і державні грошові сурогати. Створюйте нову економіку – вільну економіку з використанням криптовалют!

Легалізація криптовалют в Україні обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit