Як захистити свої біткоїни від конфіскації державними органами

З 2007 року DEA (управління по боротьбі з наркотиками США) конфіскувала близько 4 мільярдів доларів у людей, які підозрюються в скоєні злочину. У 81% випадків конфіскацій на загальну суму близько 3,2 мільярди доларів, жертвам не було пред’явлено жодних цивільних чи кримінальних звинувачень. Адвокати цивільних осіб, які постраждали від конфіскації, стверджують, що представники державних органів часто зловживають законом з метою, відібрати гроші у підозрюваних. Наведені суми не враховують вартість конфіскованого майна, такого як, нерухомість, автомобілі, електроніка, одяг, тощо.

Правоохоронні органи стверджують, що така практика конфіскацій запобігає розповсюдженню злочинності і є частиною системних дій по боротьбі з кримінальними організаціями. В своїй доповіді, старший юрист інституту правосуддя Darpana Sheth визнає, що справжня мета практики конфіскацій полягає не в боротьбі зі злочинністю, а в захопленні приватного майна на користь держави:

Міністерство юстиції США не збирає та не аналізує дані справ з конфіскації приватного майна, з метою оцінки ефективності таких дій у боротьбі з криміналом.

Тобто, ми приходимо до висновку, що володіння приватною власністю в межах державної системи має великі ризики до конфіскації. Проблема приватної власності в системі державного регулювання все більше поглиблюється агресивними діями державних органів.
З часів, коли було скасовано золотий стандарт, гроші перестали бути вигідними для довгострокового використання, банківська система, яка повністю підпорядкована державі, в більшості випадків є інструментом для конфіскації грошей, через блокування та арешт банківських рахунків. Альтернативи такому свавіллю майже не було.

В 2009 році Сатоші Накамото запустив систему Біткоїн. Система Біткоїн повертає право приватної власності, власнику монет, бо саме власник біткоїнів (при виконанні певних правил безпеки) володіє своїми монетами одноособово. Жодна державна, фінансова чи злочинна установа не може контролювати ваші біткоїни, та конфіскувати їх.

Яким чином можна захистити свої біткоїни державних органів?

Якщо ви маєте біткоїни і вживаєте певні заходи безпеки, найімовірніше, ви уникнете конфіскації вашої власності.

Важливо! Не зберігайте ваші біткоїни на біржах, фінансових фондах, обмінниках або web-гаманцях біткоїн, таких як Coinbase. Всі перелічені установи і сервіси є централізованими і мають доступ до управління вашими монетами. Ваші біткоїни в межах таких систем насправді не належать вам. Якщо сам сервіс чи хакери вкрадуть ваші біткоїни, їх неможливо буде повернути! Безпека ваших заощаджень є цілковито вашою відповідальністю!

1. Зберігання монет біткоїн в режимі оффлайн – найнадійніший спосіб захисту ваших біткоїнів від крадіжки. Найбільш безпечним способом зберігання ваших монет є апаратні гаманці Trezor, Ledger S Nano. Ваші монети фактично не зберігаються на цих пристроях, пристрої зберігають приватні ключі, які дозволяють керувати біткоїна підписуючи транзакції. Апаратні гаманці надійно зберігають приватні ключі з додатковим парольним захистом, а формування транзакцій здійснюється в межах пристрою без можливості доступу до приватних ключів зовні.

2. Захист акаунтів на обмінних сервісах. Купити біткоїни легко на обмінних сервісах, таких як біржі, обмінники, локалбіткоінс, тощо. Оскільки такі сервіси централізовані, існує ризик пограбування, тому захищайте ваші облікові акаунти за допомогою 2FA (двофакторної аутентифікації), наприклад такої як Google Authenticator. Електронну пошту і доступ до інших акаунтів можна захистити за допомогою Yubikey. Підключив пристрій до компьютера, ви зможете зайти в свої акаунти, без цього пристрою відкрити акаунт за ім’ям та паролем буде неможливо.

3. Розділіть ваші статки на кілька частин і не зберігайте все на одному рахунку, в одному місці. Якщо зловмисник отримає доступ до одного з рахунків, інші залишатимуться у безпеці.

4. Зберігайте тишу, не розголошуйте суму ваших статків. Зловмисники, в їх лавах і державні органи, як правило, звертають увагу на тих, хто хизується великими заощадженнями.

Поки ви дотримуєтесь цих правил, ви будете в безпеці. Але не треба постійно ховатись, боятись злочинців.
Ваша основна задача, забезпечити відсутність доступу до секретної інформації ваших біткоїнів від державних органів, і бути готовим надати суттєві пошкодження бандитам, які намагатимуться заволодіти вашою приватною власністю.

Як захистити свої біткоїни від конфіскації державними органами обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit