Біткоїн – альтернатива в часи торгових війн

Торгова війна між державами продовжує загострюватись, створюючи невизначеність у майбутньому.

Торгова війна, ініційована президентом Дональдом Трампом проти Китаю, Європи та інших країн, сьогодні, як здається, не припиняється, вона лише набирає обертів. По суті, Китай стверджує, що США запустили “найбільшу торгову війну в економічній історії світу”. The Wall Street Journal повідомляє: “Президент Сі Цзіньпін доручив різним рівням влади готуватися до повноцінної торгової війни.”

За словами Давида Долара, вченого в Інституті Брукінгса, “… сильна економіка США захистить від торгової війни і більшість не відчує будь-який негайний економічний тиск”. Однак деякі побічні наслідки торгової війни вже проявляють себе, створюючи невизначеність.

Головний виконавчий директор Apple Тімоті Д. Кук, стурбований ризиками, які проявляє торгова війна для компанії Apple, закликаючи до вибору “більш спокійних керівників країною” в майбутньому.

Підвищення податків, різноманітних зборів, тарифів, прискорення інфляції як наслідок торгових війн, завдають великої шкоди всім галузям економіки та виробництва.

Історія показує, що в кризові часи, інвестори віддають перевагу більш надійним активам, щоб мінімізувати фінансові втрати від економічної невизначеності та інфляції.

Інфляція в США цього року може досягти 3%, що є найбільним показником за останні 10 років. Під час торгових він, купівельна здатність грошей падає, і ми спостерігаємо зростання цін.

Брайан Келлі (топ-менеджер хедж-фондів) висказує власну думку з цього приводу: “Під час кризи я хочу володіти тим, що є дефляційним, надійним, на що не впливають політичні ігри. Подивіться на курс біткоїна за останні кілька днів…”

Отже, інвестори, передчуваючи кризу та інфляцію, швидше за все, звернуться до дефляційних, надійних активів, таких як біткоїн. Bitcoin є по суті інфляційно стійким бо його обмежена кількість. Таким чином, Біткоїн може незабаром почати демонструвати зріст курсу, як наслідок прагнення інвесторів захистити свої статки від шкідливих наслідків торгової війни.

Але річ в тім, що біткоїн доступний кожному, а не тільки крупним іноземним інвесторам. Будь хто може володіти біткоїном, зберігати в біткоїнах цінність проданих товарів чи власної праці, таким чином, захищаючи цінність свого життя від крадіїв.

Чи вплинуть торгові війни держав на курс біткоїна, в який бік? Чекаємо вашої думки з цього приводу в коментарях…

Біткоїн – альтернатива в часи торгових війн обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit