Біткоїн допомагає пенсіонерам

Історія, яку ви прочитаєте нижче, це реальна історія з життя, яка сталася з батьком одного з криптоентузіастів. Цією історією він поділився в одному з українських криптовалютних телеграм чатів. Багато людей впізнають в цій історії себе, своїх знайомих, знайомі всім життєві ситуації…

Мій батько почав свою трудову діяльність в 15 років. Працював вантажником, потім пішов учнем електрика. Отримав розряд. Став фахівцем.

45 років він пропрацював на державних підприємствах, обслуговуючи високовольтне обладнання та забезпечуючи подачу електроенергії для роботи величезних підприємств. Зарплати вистачало точно на місяць, а те, що вдавалося заробити на продажу фруктів в Москві та Ленінграді за час літньої відпустки, витрачалося на одяг і мізерні заощадження в рублях. З приходом “Пєрєстройкі” і розвалом “СССР” роботу він не втратив, він втратив заощадження і зарплату. Замість зарплати видавали хліб за чековою книжкою, літрові банки гарбузового соку, якісь будівельні матеріали. Робити заощадження було ні з чого. Виживали завдяки матері яка торгувала на ринку. В 1996 з’явилася гривня. З 2000х батько примудрився офіційно працювати на 2х роботах одночасно і відповідно платити в пенсійний фонд в два лічильника. Час минав, грошей вистачало тільки на життя. Ні одягнутися, ні взутися, ні ремонту зробити, ні відпочити було не можливо. Живи, працюй, хліб з водою їж. Сьогодні так живуть мільйони українців в містах та селах.

Так пройшло трудове життя мого батька. У підсумку, держава нарахувала йому відмінну пенсію у 3500 грн./місяць, якої не вистачає на життя, тому, що необхідно платити за послуги за тарифами, які постійно зростають.

І ось прийшов час захворіти. Вік, спосіб життя, постійний стрес від безгрошів’я в якому він сам і винен призвели до проблем зі здоров’ям. В один “прекрасний” день батько відчув що задихається. Викликав швидку. Проблеми з легенями, серцем, щитовидною залозою. Поклали в лікарню. Аналізи, крапельниці, медикаменти все як у всіх, кому пощастило потрапити до лікарні. Безкоштовної державної медицини і його пенсії вистачило б на три, чотири дні. Ніяких заощаджень у нього не було…

Історія сумна, і показова. Мільйони українців, пенсіонерів, “живуть” на межі бідності. Держава заявляє про якісь функції і щось зобов’язується, щось реформує, але практично, люди стають жертвами державного регулювання. У критичній ситуації їм не від кого чекати допомоги і нема на що сподіватися. Залишається померти, залишитися калікою через відсутність належного медичного обслуговування.

Так сталося б і з моїм батьком, якби не біткоїн.

У 2012 році, я був студентом на останньому курсі універу. Коли я почув про біткоїни, втрачати мені було нічого, як будь-якому іншому студенту і я вирішив розібратися, що воно таке. Читав, розбирався дізнавався новини. Потім, коли зрозумів, що до чого, мене колотило від усвідомлення ідеї фінансової свободи, і я ліз до всіх з розповідями про біткоїн і про те, що це нові гроші. На зароблені за вирішення завдань і написання курсових гроші, купив кілька біткоїнов, потім заробляв на біткоїн-кранах, і підключав рефералів. Ось одним з моїх рефералів і став мій батько. Совкове мислення не дозволило йому усвідомити ідею вільних грошей, і купити трохи біткоїнів, він думав що це гра, піраміда. Але схильність до азарту підштовхнула його до того, щоб регулярно, протягом декількох років клацати на відомому біткоїн-крані. Він не звертав уваги на суму, я теж забув про ті наклацані біткоїни, навіть гаманець видалив, попередньо записавши дані для відновлення.

Сьогодні батько витрачає зароблені на крані біткоїни на лікування. Без кредитів, боргів, страху померти від нестачі грошей на ліки. Коли ходжу його провідувати, згадую йому його зневіру в біткоїн і його совкове мислення, нагадую про втрачену вигоду. Відкриваю очі на державу як на паразита і те, до чого призводить віра в державу на прикладі інших хворих у яких борги, кредити і страх, дружини і діти яких з останніх сил працюють на ліки, щоб продовжити життя своїй близькій людині.

Біткоїн не стільки для інвесторів, і не стільки для трейдерів, і не для багатіїв-чиновників, депутатів, які обкрадають людей за допомогою інфляції і державного регулювання; Біткоїн в першу чергу для звичайних, простих людей, для тих, хто став жертвою державного регулювання.

Біткоїн – це таблетка від державного паразита, яка вб’є цю заразу, якщо Ви її приймете!

Історія справжня. Її достовірність перевірялась особисто, і недовіряти людині, яка нею поділилась, немає причин.

Якщо ви знаєте історії з життя, пов’язані з біткоїном, надсилайте ваші історії на електронну пошту Школи Биткоїн: bitcoinschoolua@gmail.com

Які враження викликала у вас ця історія? Поділіться вашими враженнями в коментарях.

Біткоїн допомагає пенсіонерам обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit