Як біткоїн замінить долар

Сполучені Штати Америки мають величезний вплив на світову економіку, і вагомою причиною цього є те, що долар США найбільш популярна в світі валюта. Більша частина міжнародної торгівлі залежить від доллара США, особливо, якщо це стосується країн з економікою яка розвивається. Банки всіх країн працюють з доларом США.

Біткоїн, завдяки своїм якостям, є конкурентом доллару США і може похитнути владу долара як світової валюти. Деякі країни, наприклад Китай, намагаються вибороти статус нової резервної валюти світу для своїх грошей, але їх стримують міжнародні політичні ігри, які впливають на централізовану грошову систему таких країн. Децентралізована природа біткоїна унеможливлює боротьбу з ним, та зводить нанівець регуляторний, економічний і пропагандистський тиск з боку держав. Оскільки біткоїн відносно молоді гроші, і його використання замість грошей не є примусовим, а є виявленням власної волі і бажання кожної окремої людини, постає питання, яким чином біткоїн замінить долар в світовій економіці?

Перший шлях. Змінити домінування доллара знизу вгору, починаючи з прийняття біткоїна країнами що розвиваються. Країни що розвиваються, в більшості випадків були колоніями розвинутих країн, і після деколонізації, опинились на узбіччі світової економіки. У сучасному економічному ладі ці країни є економічно слабкими. Вхід до світової економіки їм закритий. Владу в таких країнах узурпували бандитські клани, які видобувають сировину і продають її за безцінь технологічно розвинутим країнам. Люди не мають можливостей для розвитку вільних економічних відносин, тому мешканці таких країн живуть за межею бідності. Штучно створена інфляція з’їдає надлишки праці та грошові заощадження людей. В таких умовах, для звільнення від економічного рабства, просто щоб вижити, людям необхідна нова, децентралізована, непідконтрольна бандитській владі грошова система Біткоїн.
На даний час, щоб здійснювати міжнародні платежі і брати участь у міжнародній торгівлі, підприємцям країн що розвиваються необхідно оплачувати великі суми міжнародній банківській системі, зберігати великі обсяги готівки, відповідати міжнародним фінансовим стандартам, що потребує величезних капіталовкладень та залучення іноземних спеціалістів. І це тільки невелика частина перепон, які створює сучасна фінансова система, на шляху бізнесу таких країн до міжнародної торгівлі. Але ці перепони можуть стати цвяхом в труну фінансової монополії розвинутих країн. Якщо підприємці країн що розвиваються оберуть біткоїн, замість долара США і банківської фінансової системи, почне формуватись нова вільна економіка, зростання якої суттєво послабить позиції долара США і економічні монополії розвинутих країн.

Другий шлях заміни долара США на біткоїн в світовій фінансовій системі полягає в альтернативі долару в кризові періоди. Коли все гаразд, і життя тече рівномірно, без фінансових потрясінь, люди не звертають увагу навіть на більш вигідні для них альтернативи. В разі виникнення нової світової фінансової кризи, люди массово шукатимуть альтернативу долару та банківській системі. І такою альтернативою є біткоїн. Регулярні світові фінансові кризи, в першу чергу, відбиваються на заможності звичайних людей. В часи фінансових криз, заощадження знецінюються, банки банкрутують, повернення коштів клієнтам банків затягується на невизначений строк, підприємці та компанії стикаються з затримками в проведені платежів, відсутністю доступу до рахунків, блокуваннями рахунків і як наслідок несуть величезні збитки. Ідеальною системою для вирішення проблем, які створює фінансова криза є біткоїн.

Становлення Біткоїна як світової міжнародної валюти – це питання часу. І головною передумовою цього процесу є ваш вибір біткоїна в якості грошей вже сьогодні.

Як біткоїн замінить долар обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit