Інвестиції в Біткоїн
  • “Біткоїн не для пересічних. Біткоїном повинні займатись спеціалісти.”;
  • “Біткоїн піраміда МММ! Я купив по $18000, а він впав до $7000”;
  • “Біткоїн дуже ризикований актив! Людей треба захистити від цього ризику регулюванням.”

Саме такі висловлювання лунають від так званих “експертів”. Представники старої системи намагаються, за допомогою брехні та пропаганди, відокремити простих, звичайних людей від нових технологій, які є альтернативою державним фінансовим системам і насправді вигідні людям.

Біткоїн це гроші і грошова система одночасно. Його зручно використовувати в якості грошей. Біткоїну всього лише дев’ять років. Він не розповсюджений, як гроші, порівняно з державними “грошима”. Невеликі об’єми торгів на біржах привертають увагу спекулянтів можливістю маніпулювати ринком. Більшість людей навіть не чули про біткоїн, а ті хто чув – уяви не мають, що воно таке і як працює. Незважаючи на це, біткоїн розвивається в світовому суспільстві. Недоліки виправляються, алгоритми вдосконалюються. Кожного дня, велика кількість людей долучається до використання біткоїна в якості грошей, замість державних грошових сурогатів.

Проблеми і ризики біткоїна, як об’єкту інвестицій, криються в самих людях, їх нерозумінні технології та призначення біткоїна. Біткоїн представляє собою зовсім інший світогляд, іншу економічну доктрину – свободу економічних відносин, без впливу регуляторів. Більшість людей, які сформовані пропагандою економічного рабства та державного регулювання економічних відносин, жахаються біткоїна, вони не готові поглянути на нові технології вільним від державних регуляторних забобонів поглядом.

Отже, уявіть, що держав не існує як явища. Нікому про вас “піклуватись”, ніхто не буде вирішувати за вас питання пенсійного забезпечення в майбутньому, немає державних грошей, які постійно і невідворотно знецінюються в рази за десяток років. Суспільство не знає монополії держави на економічні відносини. Ті гроші, які існують в суспільстві, логічно, є дефляційними. В такому бездержавному світі вирують спекуляції, а купівельна здатність вільних грошей завжди зростає разом із розвитком самого суспільства у довгостроковій перспективі.

Що робити людям в умовах, коли немає держав, які про них “піклуються”? – Заощаджувати частину грошей, купівельна здатність яких зростає з часом!

Біткоїн це вільні гроші, купівельна здатність яких зростає в довгостроковій перспективі, але за короткі проміжки часу можливі суттєві коливання курсу (волатильність) внаслідок спекуляцій.

Найкраща стратегія інвестицій в біткоїн для робочих людей:

Мета купівлі біткоїнів. Зафіксувати цінність ваших товарів, послуг вашої праці на момент обміну в біткоїнах. З розвитком суспільства, товарів стає більше, їх виробництво стає більш досконалим та дешевим завдяки технологіям, отже товари дешевшають, стають більш доступні всім (поміркуйте над цим). Якщо ви зафіксували цінність вашого товару сьогодні, то з часом, на заощаджені гроші (якщо вони справжні, а не державні), ви зможете купити більше товарів.

Коли продавати біткоїни? Ніколи. Біткоїн є цілковитою альтернативою державним грошовим сурогатам. Ви можете використовувати біткоїни замість державних грошей навіть в побутових економічних відносинах. Чекайте часів, коли за біткоїни можна буде купити хліб, м’ясо на ринку, яйця, молоко, тощо. Наближайте ці часи, сповістивши ваших клієнтів, роботодавців про те, що ви приймаєте біткоїни в якості оплати за ваш товар чи послугу.

Скільки державних грошових сурогатів інвестувати в біткоїн? Ви живете, працюєте, маєте певний щомісячний прибуток. Виділяйте кілька відсотків з вашого прибутку для довгострокових інвестицій у біткоїни. Не купуйте біткоїни одразу на всі кошти, навіть якщо вам здається, що це вигідно.

Як часто купувати біткоїни? Купуйте біткоїни регулярно щомісяця, не зважайте на курс, купуйте за поточним курсом. Не страшно, якщо ви купили біткоїни і курс впав, і ви бачите збитки. Ви купуєте біткоїни на довгострокову перспективу, і короткострокові коливання не мають значення, тому, що в довгостроковій перспективі купівельна здатність біткоїна зростатиме.

Звичайно, ризики існують завжди і в будь-якій справі, але наведена стратегія вигідна людям, що підтверджується розрахунками на основі даних про коливання курсу біткоїна протягом кількох років.

Практична ситуація: ви, звичайна, робоча людина (прибиральниця, пенсіонерка, токар, двірник, інженер, вчителька, лікар, студент…), дізнались про біткоїн, наприклад у 2016 році, і купуєте біткоїни на 5% свого щомісячного прибутку 10 числа кожного місяця (як виплачують зарплату). Припустимо, що ваш щомісячний прибуток це 50% від середньої заробітної плати по Україні.

Чи вигідна така стратегія інвестицій в біткоїн? Для відповіді, побудуємо розрахункову таблицю і графік.

Початок ваших інвестицій з 10.01.2016 до 10.03.2018 (2 роки і 3 місяці). За цей час, купуючи біткоїни на 5% від вашої зарплати, ви купите 0,13235848 btc на загальну 3762.67 грн. За поточним (12.06.2018) курсом біткоїна до гривні (175905.00 грн./btc) купівельна здатність ваших заощаджень у біткоїнах зросте і буде еквівалентна 23282.52 грн. (+518.78% за 2 роки і 3 місяці).

Довгострокова інвестиція в біткоїн завжди вигідна, оскільки проміжки часу між максимумами курсів довготривалі (кілька років), а проміжки часу, які займає курс на максимумі короткотривалі (кілька місяців). Курс біткоїна при падінні після чергового піку, завжди вище курсу біткоїна при падінні після попереднього піку. Інвестуючи в біткоїн протягом певного часу, більшу частину біткоїнів ви купуєте по низькому курсу.

Яку частину прибутку ви зможете виділити для інвестицій в біткоїн. 5%-10% завжди є з будь-якої суми.
Таблиця розрахунку прибутковості щомісячних інвестицій у біткоїн.

Рекомендації:

  • Купуйте біткоїни регулярно, раз на місяць у точно визначений вами день, незважаючи на курс;
  • Купуйте біткоїни на суму, яка не вплине на ваш бюджет (до 10% від вашого прибутку);
  • Не купуйте біткоїни на зрості курсу на всі заощадження одразу, інакше, при падінні курсу вам довго (до кількох років) прийдеться чекати відновлення купівельної здатності ваших заощаджень.

Не слухайте “експертів”, “спеціалістів” економістів, політиків з екранів та ЗМІ, вони на іншому боці і їх прибутки – це роки вашої праці задарма в умовах системи державного регулювання.

З питаннями звертайтесь в Телеграм чат Школи Біткоїн.

Інвестиції в біткоїн доступні кожному!
З чого почати? Почніть з Інструкції з встановлення мобільного біткоїн гаманця

Інвестиції в Біткоїн обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit