Overstock: Біткоїн кращий за кредитні картки

Член ради директорів Overstock Jonathan Johnson зазначив:

Ми маємо прибутки від 68000 до 120000 доларів на тиждень від купівлі різноманітних товарів за криптовалюти, такі як біткоїн, ефіріум або інші монети.

Джонсон пояснює, що централізований характер мереж кредитних карток та їхній, так званий, захист покупців через відшкодування та скасування платежів створюють юридичні перепони та купу інших проблем для торгових компаній. Ці проблеми пов’язані з регулюванням у вигляді затримок платежів, великих комісій, довгим очікуванням переказу. Від такого регулювання, в першу чергу, страждає покупець. Джонсон звертає увагу, на те, що API для роботи з криптовалютами значно простіше і зручніше (Overstock співпрацює з Coinbase) за API банківських систем, і дозволяє отримувати оплату швидше і з меншими комісіями:

З досвіду я можу сказати, що оплата біткоїнами для Overstock йде безпосередньо на рахунок компанії, минаючи посередників. Весь процес від початку до кінця займає кілька хвилин.
Ми платимо за обробку кредитних карток, і в нашому відділі запобігання шахрайствам працює близько 40 осіб, яким ми створюємо умови для роботи та виплачуємо зарплату – така ціна ведення бізнесу за правилами системи кредитних карток. Коли ми приймаємо оплату в криптовалюті, ми маємо дуже невелику комісію для Coinbase, яка набагато менша, ніж плата за обробку кредитної картки, і нам не потрібен відділ запобігання шахрайствам. Це як грошова угода. Для нас це значно дешевший спосіб ведення бізнесу.

Джонсон також є президентом компанії Medici Ventures, яка займається інвестиціями в криптовалюти для Overstock. Він переконаний, що для більшості роздрібних інвесторів дуже складно примати участь у регульованих інвестиційних секторах, таких як ринки капіталу, оскільки така діяльність потребує акредитованих спеціалістів та ліцензування. Проте ринки криптовалют надали можливість всім приймати участь в інвестиціях, завдяки доступності, прозорості та ліквідності.

Питання часу, перш ніж великі компанії, подібні до Overstock вирішать використовувати криптовалюти, для прийому платежів за товари.

Overstock: Біткоїн кращий за кредитні картки обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit