ShapeShift більше не буде вести торгівлю анонімно

Якщо вам необхідно збільшити конфіденційність вашої транзакції, достатньо було обміняти ваші біткоїни на монеро і навпаки з використанням сервісу ShapeShift. Але сьогодні, засновник ShapeShift Ерік Ворхес заявив, що незабаром анонімну торгівлю криптовалютами буде припинено.

Протягом багатьох років ShapeShift був для користувачів криптовалют простим і доступним способом обміняти одну криптовалюту на іншу абсолютно анонімно. Причина анонімності полягає в тому, що сервіс ShapeShift займався лише обміном криптовалют. В криптовалютах не потрібна верифікація та особиста інформація про клієнтів для проведення транзакцій. Тому ShapeShift не вимагав від клієнтів особистої інформації. Достатньо адреси відповідної криптовалюти, на яку відправлялась сума після обміну.

Проте регуляторні правила, щодо роботи криптовалютних обмінників стають більш суворими. Регулятор вимагає записувати особисті дані клієнтів (KYC), проводити їх верифікацію, обґрунтовуючи такі вимоги, нібито, боротьбою з відмиванням грошей.

Ерік Ворхес пояснив припинення анонімних обмінів на ShapeShift запуском ступінчастої програми лояльності. Перший ступінь членства в програмі буде безкоштовний, ступені 2-5 потрібно буде оплатити токенами FOX на базі Ethereum. FOX – це новий токен, який незабаром запустить на продаж ShapeShift.

За словами Еріка Ворхеса, причиною впровадження програми лояльності і припинення анонімного обміну криптовалют є запити користувачів, які можна об’єднати в три основні направлення:
1. Багато клієнтів запитували функціонал обмінника, для реалізації якого необхідні облікові записи. Наприклад, історія транзакцій, повідомлення на електронну пошту, адресна книга, тощо;
2. Зацікавленість користувачів та самої компанії ShapeShift в програмах лояльності з використанням токенізації процесу. Токенізація сервісів та послуг ShapeShift дозволить фінансувати проекти компанії;
3. Запити багатьох клієнтів на передачу певної особистої інформації разом з транзакцією обміну;

Впровадження програми лояльності ShapeShift Ерік Ворхес бачить, як етап розвитку компанії, який призведе до підвищення її вартості.

Важливі деталі членства в програмі лояльності ShapeShift:
1. Учасники отримують спеціальні користувацькі пільги, які будуть доступні, як через сайт так і через API. З часом кількість послуг програми лояльності буде збільшуватися.
Переваги членства включають наступне:
– знижка за обмінними курсами;
– більша нагорода в токенах FOX;
– підвищені ліміти на об’єм коштів в транзакціях.

2. Існує 5 рівнів членства:
рівень перший доступний зараз, безкоштовний і відкритий для всіх;
– рівні 2-5 будуть доступні пізніше, для клієнтів з високими обсягами торгів. Володіння певною кількістю токенів FOX (а не їх витрачання або “спалювання”) також надаватиме доступ до цих вищих рівнів членства.

3. Жетони FOX є стандартним токеном на основі Ethereum. Існуватиме лише 1000001337 FOX.

4. Членські виплати в різних формах нараховуються на всі продукти та послуги ShapeShift.

5. Ви можете стати членом тут (перші 100000 учасників отримають 100 токенів FOX після їх випуску).

6. Членство вимагає отримання базової особистої інформації. Сьогодні членство необов’язкове, але воно стане обов’язковим вже найближчим часом.

На жаль, централізовані сервіси обміну піддаються впливу державного регулятора, і мають відповідати його вимогам під загрозою закриття сервісу. Але децентралізовані обмінники на базі технології атомарних свопів та LightingNetwork стануть прекрасною альтернативою централізованим і зарегульованим обмінникам вже найближчим часом.

Підписуйтесь на розсилку сайту schb.it щоб першим отримувати корисні статті та знання про Біткоїн і криптовалюти.

ShapeShift більше не буде вести торгівлю анонімно обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit