Альткоїни і їх спеціалізація

Альткоїни – криптовалюти відмінні від Біткоїна за своїми властивостями. Будь-хто може створити свою власну криптовалюту, але навіщо? Мета створення криптовалют різна.
Хтось створює свою криптовалюту, щоб було; хтось – з метою експерименту з блокчейном та функціональними елементами системи; а хтось, щоб створити хайп нової криптовалюти і заробити долари.
Що думає про альткоїни Андреас Антонопулос? Чи є серед альткоїнів перспективні монети, які заслуговують уваги? Чи слід боятись, що якийсь альткоїн замінить біткоїни на світовому криптовалютному ринку?
Дізнайтесь відповіді на всі ці питання з відео-перекладу Школи Біткоїн.

Підпишіться на youtube канал Школи Біткоїн

Запитання Антонопулосу: “Якими криптоактивами чи технологіями Ви цікавитесь, крім Bitcoin та Ethereum?”

Мене цікавить безліч різних технологій. Особливо цікавлять технології, пов’язані з конфіденційністю, тому що конфіденційність – це дуже важлива річ. Новаторські блокчейни, які тестують різні форми конфіденційності та анонімності і т. д. Включаючи такі, як Monero і Zcash.
Я зацікавлений в деяких інших технологіях, але недостатньо, щоб згадати про них, які експерементують з різними варіантами, наприклад блокчейни спільного використання ресурсів, де ви можете купити обчислювальну потужність, пам’ять, велику швидкість мережі, чи, орендувати ці ресурси. Ви можете купити ці ресурси, якщо у вас є доступ до них, або орендувати їх на час, якщо вони вам потрібні, використовуючи якусь криптовалюту чи токен для здійснення транзакції і блокчейн для запису даних про їх використання.

Запитання Антонопулосу: “Що Ви думаєте про Litecoin? Чи вважаєте Ви, Litecoin сріблом, якщо Bitcoin – золото?”

Я думаю, що Litecoin дійсно знайшов свою нішу, він вдосконалюється і активно розвивається, у конкретному напрямку. В основному, як Біткоїн, тільки швидше. Litecoin багато в чому виправдовує свій статус срібла серед криптовалют. Будучи першим, хто зробив SegWit, першим здійснив softforks, першим почав робити атомарні свопи, впровадив LightningNetwork. Все це говорить про те, що він може розвиватися доволі швидко, звісно, переймаючи багато інновацій від Біткоїну. Це хороша перспектива.
Це не інвестиційна порада, мені просто цікаво дивитись, що відбувається на цьому ринку, як тестують нові функції. Технологія – це цікаво. Думаю, Чарлі непогано впорався з роботою. Знову ж таки, я думаю, що це інша ніша від Біткоїну.

Запитання Антонопулосу: “Чи є майбутнє у альткоїнів, орієнтованих на конфіденційність, таких як Monero… у світлі нововведень другого рівня, що готуються до впровадження в Біткойн?

Так, я думаю, у них є майбутнє. Інновації другого рівня підвищують конфіденційність, але базовий рівень і навіть другий рівень не мають деяких можливостей конфіденційності, які мають Monero і Zcash. Я хотів би, щоб ці інновації були реалізовані у базовому рівні Біткоїну, щоб збільшити його особисту конфіденційність.
Блокчейн, який орієнтований на конфіденційність і постійно оновлює тільки цей напрямок має суттєву перевагу. Він рухається швидше до реалізації нових функцій, які, можливо винайдені в іншому місці але використані у власному блокчейні.
Поки Monero і Zcash продовжують постачати якісний код, який добре підтримується і має лише кілька помилок безпеки, однозначно, у них є майбутнє. Я думаю, що тип спеціалізації і диференціації, який роблять Monero і Zcash є цінним.
Але це навряд чи похитне біткойн найближчим часом. Анонімні криптовалюти мають меншу нішу на ринку, тому вони не замінять Біткойн. Я думаю, що це нереально. Але місце для різних типів блокчейну є. Це дуже велике середовище для розробників.
Кожний блокчейн намагається дослідити свою обмежену нішу і розширити її. Біткоїн не займає якусь обмежену нішу, орієнтовану на конфіденційність для криптовалют. У нього незмінна ніша – міцна, висока і безпечна цінність.
Наскільки важлива ця ніша? Це інше питання. Monero і Zcash дійсно займають нішу блокчейнів орієнтованих на конфіденційність. Я думаю, це дуже цікаво. Я думаю, що помилково розглядати ці речі як конкуруючи між собою.
Як я говорив раніше, існує багато можливостей для безлічі різних систем, які найкраще підходять до того, що вони роблять, і все ж не перебувають у прямій конкуренції один з одним. Я зацікавлений у всіх них. Я намагаюсь відслідковувати як можна більше, хоча це нелегко.

Запитання Антонопулосу: “Чи згідні ви з тим, що спроби створити абсолютно новий токен сьогодні, практично приречені на провал?”

Я б не погодився. Так я думав у 2014 році. Після хаосу альткоїнів у 2014 році і першо-початкових пропозицій монет (ICO), всіх альткоїнів, які вийшли у 2013 і 2014 роках, я подумав: “Цей ринок ні до чого не приведе. Ніщо не буде таким цікавим і не зможе конкурувати з Біткойном.”

Потім з’явився Ethereum і ряд інших цікавих криптовалют, які достатньо відрізняються одне від одного і роблять те, що не може бути зроблено на блокчейні Біткоїна. Думку про те, що не може бути інших хороших криптовалют, я вважаю наївною.

Альткоїни і їх спеціалізація обновлено: 10 Вересня, 2018 автором: SchBit