Децентралізовані крипто-обмінники з фіатними грошима

Децентралізовані криптовалютні обмінники з фіатними грошима – чи можливе таке поєднання? Які ризики вас чекають на таких обмінниках? Які перспективи в розвитку децентралізованих крипто валютних обмінників мають атомарні свопи, і взагалі, що таке атомарні свопи? LightningNetwork – майбутнє децентралізованого обміну…

Про все це дивіться в відео та читайте на цій сторінці.

Підпишіться на youtube канал Школи Біткоїн

Запитання Антонополусу: “Чи можуть децентралізовані обміники також працювати з фіатом?”

З більшою адаптацією багато стартап-проектів створюється для вирішення проблеми централізованих обмінів, шляхом впровадження різних децентралізованих криптовалютних бірж, де трейдери або споживачі мають приватні ключі від свого біржового гаманця.

Запитання Антонопулосу: “Чи можливо буде мати децентралізовану онлайн-біржу з фіатним шлюзом, де ви обмінюєте криптовалюту на національну валюту? Чи цього ніколи не відбудеться?”
“Що ви думаєте про майбутнє децентралізованих онлайн-бірж в найближчі рік-два?”

Я думаю, що децентралізовані обмінники стануть дуже великою частиною індустрії у двох чи трьох напрямках, які можуть здивувати вас.
Дозвольте мені розпочати з останнього запитання. Майбутнє децентралізованих онлайн-обмінів, я думаю, що воно величезне, насамперед, тому що ми бачимо можливість запуску декількох технологій… які дійсно революціонізують деякі речі. Наприклад – атомарні свопи.
Ми вже продемонстрували додатки, які можуть виконувати атомарні свопи між різними блокчейнами.
Атомарний своп – це спосіб, де дві сторони беруть на себе відповідальність за криптовалюти… таким чином, вони не потребують сторонніх систем. Вони депонують одне одного. Код, необхідний для надсилання грошей одній стороні, також гарантує, що друга сторона може керувати своїми коштами. Якщо жодна зі сторін не відкриває доступ до коштів, обом сторонам повертаються їх гроші через певний час. Це базовий смарт-контракт з використанням multisig і блокування часу, дуже схожий на тип смарт-контракту, який ви бачите у платіжних каналах.
Атомарні свопи дозволяють двом особам незалежно одне від одного обмінювати дві криптовалюти. “Атомарно” означає – все або нічого. Або дві транзакції проходять, або жодна не проходить. Жодна зі сторін не може піти і вкрасти валюту. Їм не потрібно довіряти одне одному чи третій стороні.

Іншою важливою подією є те, що LightningNetwork може використовуватися для атомарних свопів між криптовалютами. Фактично, ви можете створити канал, куди ви відправляєте платіж в біткоїнах… а друга сторона отримує його в лайткоїнах. Таким чином, ви можете використовувати LightningNetwork в якості надбудови для обміну криптовалютами.
Я думаю, що ці дві технології будуть дуже захоплюючими.
Повернемося до вашого першого питання: “Чи можете ви мати децентралізований обмін з фіатним шлюзом?”
Так, можете. Насправді він уже існує. Одним з прикладів є Bisq.
Bisq – це децентралізована біржа, яка працює за протоколом peer-to-peer і запускається через ТОР і дозволяє сторонам використовувати умовне депонування, а потім обмінюватися криптою на крипту і крипту на національну валюту.

Існує певний ризик при обміні криптовалют на національну валюту. Причина ризику криється в тому, що фіатна сторона угоди оборотна. В криптовалютних операціях, тільки но ви зробили платіж, його неможливо буде відмінити. З іншої сторони, немає повної гарантії і абсолютної прозорості в обміні фіату. Якщо ви не робити цього з використанням готівки.
Якщо ви зробили обмін “фіат на крипту”, і одна сторона відправляє готівкові гроші через поштову службу, що є незаконним в багатьох країнах, і я би не рекомендував такий спосіб, ви могли би мати проблеми використовуючи такий метод. Крім цього, цей спосіб піддає людину, що відправляє фіат, екстремальному ризику. Навіщо тоді купувати криптовалюту, якщо він відкриває себе?.. Вам потрібно умовне депонування на обох кінцях!
Найбільша проблема, що якщо ви створили все, щоб хтось зробив готівковий платіж на ваш банківський рахунок, ви відправляєте їм крипто валютні кошти – вони легко можуть відмінити грошовий платіж.
Ви були би здивовані тому, як легко зайти в банк і сказати: “Це було шахрайство, мене обдурили”. “Ось мої квитанції. Я поклав гроші на цей банківський рахунок. Ви можете відмінити це?”
І банк відмінить вашу транзакцію. Вони повернуть вам гроші або переведуть їх на інший рахунок.
Якщо ви той, хто щойно відправив криптовалюту, вам не пощастило в цій ситуації. Успішної вам суперечки з вашим банком… Як тільки ви зайдете і скажете: “Я дав цій людині криптовалюту в обмін на ці гроші”, вони, ймовіно, скажуть: “О, ну добре. Криптовалюта? Я чув, що це незаконно, тому ми не будемо вам допомагати.”
Так само можна відмінити перекази PayPal, банківські перекази, транзакції через кредитні картки… І насправді немає строку давності щоб відмінити банківські транзакції.
Банк може просто зняти гроші з вашого рахунку. Якщо ви вже витратили їх з рахунку, вони все одно… зможуть зняти гроші, і у вас буде негативний баланс. Наступного разу, коли ви внесете гроші на свій рахунок, вони заберуть їх звідти. Навіть якщо цих грошей там немає, вони просто візьмуть з інших грошей, наприклад із зарплати. або вони просто дадуть вам кредит, потім відправлять листи, і в кінцевому результаті відправлять колекторів до вас.
Немає ніякого часу, щоб ви могли абсолютно точно сказати, що банківський депозит, банківський переказ, переказ PayPal остаточно здійснений і закритий. Немає “шести підтверджень”, які гарантують, що кошти належать лише вам.
Безкінечних підтверджень недостатньо для фіатної системи. Те що гроші в банківській системі належать вам – примарна обіцянка, яка може бути порушена в будь-який момент. Ось чому фіатні шлюзи на децентралізованих крипто валютних біржах занадто ризиковані.

Люди, які використовують Bisq ризикують, але поки це невелика сума, це може бути прийнятним ризиком.

Децентралізовані крипто-обмінники з фіатними грошима обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit