Вижити на 0.21 біткоїн 21 день в Китаї

В Китаї набуває популярності реаліті-шоу, в якому учаснику потрібно прожити на 0,21 біткоїн (~1300$) протягом 21-ї доби без сторонніх пожертв та допомоги. Учасниця проекту, дівчина Хі Ю Бінг, протягом 21 дня, має купувати їжу, житло, потрібні товари, проїзд лише за біткоїни, і проводити всі транзакції тільки через її смартфон. Зйомки проекту проводились в Пекіні та Шеньчжені.

Прожити за біткоїни виявилось доволі складно. У своєму відео-щоденнику Ю Бінг запитує продавців товарів чи приймають вони біткоїн в якості оплати за їх товари. Більшість продавців зізнається, що не знає як працює біткоїн і не вміють ним користуватись.

В перший день біткоїн пригод Ю Бінг вирішила відвідати парк розваг в Пекіні. Квиток до парку коштує 2 юаня (близько 30 центів), але домовитись про продаж квитку за біткоїни їй не вдалося. Відвідування кількох фастфудів, та роз’яснення, що таке біткоїн також не принесли користі, і наприкінці першого дня Бінг так і не змогла купити їжу за біткоїни та знайти житло за біткоїни. Перекусити дівчині вдалось лише кількома пакетиками кетчупа та безкоштовними дегустаційними зразками продуктів з супермаркету. Свою першу ніч вона провела в цілодобовому Макдональд.

Другий день Ю Бінг почався зі знайденого в Макдональд недоїдка гамбургера та кількох фруктів з якогось дерева. Ночувати їй знову прийшлось в закусочній.

На третій день своїх біткоїн пригод Бінг зовсім втратила надію знайти товари за біткоїни, відчувала депресивний стан і навіть запаморочення. Тому адміністрація проекту вирішила тимчасово припинити зйомку і відправити дівчину до лікарні. На той час, проект вже привернув увагу біткоїн спільноти, і люди почали надсилати їжу, яку можна було оплатити біткоїнами. Третій день Ю Бінг закінчився в арт-галереї.

Проект швидко розповсюджувався і набував популярності, люди знаходили Ю Бінг в WeChat і пропонували купити у неї біткоїни за юані. Адміністрація проекту вирішила змінити правила і дозволити Бінг обмін біткоїнів на фіатні гроші але лише при особистій зустрічі.

На шостий день проекту було прийняте рішення перебратись в інше місто Китаю – Шэньчжэнь. На той час в WeChat користувачі створили шість груп з підтримки Ю Бінг, кожна з груп нараховувала 500 учасників.

Сьомий день життя за біткоїни став більш вдалим за попередні. Бінг купила за біткоїни рідке мило. Наступного дня вона знайшла ресторан, де можна було купити їжу за біткоїни, їй допомогли купити одяг та орендувати готель, за що вона також заплатила біткоїнами.
Групи підтримки у WeChat знаходили для Бінг магазини, які приймали біткоїни в якості оплати, збільшилась кількість людей готових купити у неї біткоїни за юані.

Даний телепроект є гарною рекламою для біткоїна та його популяризації серед населення. Багато людей не знають, що біткоїн доступний кожному, і прийняти оплату в біткоїнах за свої товари можна буквально за 5 хвилин. Тому, дорогі читачі, якщо до вас звернеться людина з запитанням, чи приймаєте ви оплату в біткоїнах, не жахайтесь як чорт ладана, приділіть кілька хвилин, встановіть біткоїн гаманець, і продавайте ваші товари за біткоїни.

Вижити на 0.21 біткоїн 21 день в Китаї обновлено: 17 Вересня, 2018 автором: SchBit