Фінансова криза в Аргентині – інвестори тікають в Bitcoin

Економічна криза в Аргентині змушує інвесторів купувати біткоїн, щоб захистити свої статки, внаслідок чого ціна біткоїна в Аргентині вища за середню по світу. В торговому центрі Буенос-Айрес почав працювати перший з 12 криптоматів, також зростає кількість магазинів, які приймають біткоїн.

По мірі того, як національна валюта Аргентини песо втрачає свою купівельну здатність, інвестори і звичайні люди все більш активно скуповують біткоїни. Економіст і математик Д.Т. Тейлор пише:

“Аргентинці втікають з песо у більш стабільну валюту біткоїн. Про це свідчать дані отримані з криптовалютних бірж Аргентини. Біткоїн має дефляційну природу, тому аргентинці обирають його в якості фінансової гавані для своїх заощаджень.”

Слова Тейлора підтверджуються динамікою зростання обсягів покупки біткоїнів в Аргентині:

Аргентина одна з найбільших країн Латинської Америки, і ця країна потерпає від фінансової кризи. З квітня 2018 року аргентинський песо почав швидко втрачати позиції відносно долара США. Більшість економістів зазначає, що девальвація песо обумовлена сумнівами інвесторів щодо здатності уряду Аргентини контролювати інфляцію та мінімізувати наслідки збільшення відсоткових ставок Федеральної резервної системи США, які посилили курс долара у всьому світі. Рівень інфляції в Аргентині за рік перевищив 34%.

Намагання Центрального Банку Аргентини (ЦБА) вгамувати інфляцію поки що безрезультатні, тому ЦБА планує диверсифікувати свої валютні резерви в біткоїнах. ЦБА вже полегшив правила щодо обмыну криптовалют. 19 вересня 2018 року, компанія ATHENA Bitcoin встановила перший криптомат в торговому центрі Буенос-Айреса. За словами директора компанії, найближчим часом в столиці Аргентини буде встановлено 12 подібних криптоматів.

З іншого боку збільшується кількість підприємців які приймають біткоїни в якості оплати за свої товари. Загалом в Аргентині відомо вже більше 8000 торгових точок які приймають біткоїни. У відео нижче ви можете подивитись сюжет про те, як в магазині одного з міст Аргентини, підприємець продає свої товари за біткоїни

Підписуйтесь на youtube канал Школи Біткоїн

Фінансова криза в Аргентині – інвестори тікають в Bitcoin обновлено: 30 Вересня, 2018 автором: SchBit