Samsung створить ASIC чіпи для майнінгу bitcoin за технологією 10nm

Канадська компанія Squire Mining Ltd. оголосила, що Samsung стане виробником ASIC чіпів для видобутку Bitcoin. Розробником ASIC чіпа Squire обрала Gaonchips.

Згідно із заявою прес-служби Squire, вироблятись ASIC чіп буде у Південній Кореї:

1 серпня 2018 року ми оголосили про те, що Squire залучила анонімні компанії з розробки чипів, для створення нашого ASIC чіпу. Завдання для розробника полягає в створенні архітектури, тестуванні та первинному серійному виробництві ASIC-чіпа для видобутку криптовалют за алгоритмом SHA-256 таких як Bitcoin та інші. Сьогодні ми розкриваємо назву компаній, це Gaonchips, в якості розробника архітектури ASIC чіпа, та Samsung Electronics, в якості серійного виробника.

Gaonchips буде працювати разом з програмістами та розробниками Squire. Вони стануть першими, хто створить нові ASIC чіпи за 10 нанометровою технологією обробки пластин. Коли спільна команда розробників Squire та Gaonchips досягне прийнятного граничного рівня ефективності роботи чіпа, Samsung розпочне виробництво ASIC чіпів для подальшого тестування.

Коментуючи визначену дорожню карту розвитку, компанія зазначила:

Після розробки робочого процесора нашого ASIC чіпа, ми зможемо активно прискорити розробку ASIC майнера для видобутку Bitcoin та інших криптовалют.

З початку року південнокорейські електронні компанії масово випускають ASIC майнери. Таким чином, активно розвиваючийся південнокорейський ринок виробників майнінгового обладнання здатен похитнути монополію Bitmain ринку апаратного устаткування для майнінгу криптовалют.

Samsung створить ASIC чіпи для майнінгу bitcoin за технологією 10nm обновлено: 27 Вересня, 2018 автором: SchBit