Біткоїн і мистецтво

Визначні події світового масштабу привертають увагу митців, надихаючи їх на створення витворів мистецтва. Митці відтворюють свій власний погляд, своє відчуття визначної події. Їх твори, надихають спостерігачів на глибокі філософські думки, викликаючи калейдоскоп відчуттів та емоцій.

Все більше митців виказують своє відношення до подій криптовалютного світу через мистецтво.
Однією з найбільш відомих крипто-робіт є картина Кевіна Абоша “Крадіжка”. Зміст цієї роботи – злочин. На полотні зображені адреса яка містила 100 токенів ERC-20 “IAMA” та приватний ключ від них. Звісно, токени вкрали – здійснили злочин.

Деякі крипто-роботи були продані за значні кошти на аукціонах. Наприклад, художня робота HODL (автор Cryptograffiti), натхнена роботою Robert Indiana’s LOVE і виконана на полотнищі від грошового мішку Центрального Банку.

Картину HODL було продано за 8000 доларів США, а покупцем виявився відомий криптоінвестор Mike Novogratz.

Робота того ж автора, під назвою “Terrible Store of Value” була продана через аукціон вже за 33000 доларів США.

Ця робота була створена, як відповідь на заяву директора JP Morgan Jamie Dimon у 2014 році, про те, що Біткоїн, це поганий засіб збереження цінності. Робота зображує Джимі Дімона в стані руйнування, натякаючи на відсутність довіри суспільства до старих банківських установ та їх “експертних” думок відносно криптовалют.

Митець Terry Cook, який просто малює символи криптовалют, продав свою роботу Ethereum за 2800 доларів США.

Цікавою є робота “Government and Bitcoin”, Iryna Brand (Lincoln, Lincolnshire) на яку можна дивитись годинами, розмірковуючи над філософським змістом, про взаємодію Держави і Біткоїна та наслідки цієї взаємодії.

Деякі митці створюють свої крипто-роботи безпосередньо на вулицях міст. Наприклад, доволі відома і цікава робота від thisisludo (нік в Instagram), який опублікував фото своєї роботи “R.I.P Banking System” в лютому 2018 року.

Українське вуличне крипто-мистецтво теж існує. В Києві є графіті, які відображують сутність Біткоїна і закликають суспільство до використання цього інструменту у повсякденному житті.

Ще один вуличний художник Pascal PBOY Boyart малює до своїх художніх витворів QR-коди з біткоїн-адресою, і таким чином назбирав вже більше 1000 доларів США від своїх шанувальників.

Розміщення qr-кодів біткоїн-адрес на ваших вуличних графіті, гарна можливість отримати подяку від шанувальників і водночас залишитись невідомим митцем.

Що ви думаєте про криптовалюти і мистецтво, чи має майбутнє такий напрямок культурного розвитку, на ваш погляд? Напишіть ваші думки в коментарях.

Може у вас є особисті роботи пов’язані з криптовалютами? Покажіть ваші роботи в коментарях, і можливо, вас знайде покупець картин за біткоїни.

Біткоїн і мистецтво обновлено: 7 Жовтня, 2018 автором: SchBit