Кількість біткоїнів на активних гаманцях приватних користувачів зростає

Нове дослідження Chainalysis показує, що переважна більшість біткоїнів зберігається індивідуальними користувачами, а не довгостроковими інвесторами та інвестиційними компаніями. Було знайдено 4.8 мільйона біткоїнів (це 32% від загальної кількості біткоїнів, які було добуто, мінус втрачені монети) на особистих гаманцях з певним рівнем активності, які здійснювали транзакції. Цей показник сьогодні більший за такий самий показник у 2017 році, коли курс біткоїна досяг свого пікового значення. Тоді на гаманцях приватних користувачів з певною активністю знаходилось 3.8 мільйона біткоїнів, що становило 26% проти 32% сьогодні.

“Існує велика кількість людей, які тримають біткоїн на своїх біткоїн гаманцях. Ці люди готові витрачати біткоїни, якщо виникнуть відповідні передумови.” – сказав економіст Chainalysis Філіп Градувел.

Градувел зазначив, що останні поліпшення протоколу Біткоїна і впровадження Lighting Network сприятимуть здійсненню торговельних операцій з використанням біткоїна під час чергового стрибка курсу. Але наразі, падіння курсу біткоїна спонукає людей утримувати і накопичувати монети, бо все більше користувачів починають розуміти, що падіння курсу тимчасове і за ним обов’язково прийде підвищення.

Аналізуючи наведені дані, можна побачити, що кількість біткоїнів на обслуговуючих рахунках, типу рахунків бірж, обмінників, різних фондів, майже не змінилася, проте кількість біткоїнів на приватних, особистих рахунках зросла майже на мільйон, порівняно з груднем 2017 року. Ці цифри показують, що кількість приватних користувачів зростає швидше ніж кількість спекулянтів, а отже, можна очікувати меншої волатильності курсу біткоїна і стабілізації ринку.

За оцінками дослідників, на біткоїн-ринку зараз приблизно 28.5 мільйона біткоїн-рахунків, і тільки 150 тисяч мають від 10 біткоїнів. Кількість біткоїнів у володінні великих інвесторів поступово зменшується. Оскільки біткоїн є обмеженим ресурсом, великі інвестори вимушені витрачати свої біткоїни для купівлі різних товарів та послуг. Таким чином монети розповсюджуються по всьому світу і осідають в особистих гаманцях. Саме цей процес ми і бачимо в результатах наведеного дослідження. Порівняно з груднем 2017 року, кількість біткоїнів на рахунках довгострокових інвесторів зменшилася.

Періодично, в різноманітних медіа можна почути побоювання, що начебто більшість біткоїнів знаходиться всього лише у кількох людей і вони керують всім. Це навмисно помилкове твердження, ґрунтоване на будові системи державного регулювання. Саме в системі державного регулювання, той хто володіє друкарським верстатом – керує всім. В системі Біткоїн не можна друкувати біткоїни в необмеженій кількості. Біткоїнів не може бути більше 21 мільйона, тому з часом, монети невідворотно мігруватимуть з гаманців біткоїн китів до особистих гаманців звичайних людей, через торгові відносини, створюючи там чином світовий ринок вільних економічних стосунків.

Кількість біткоїнів на активних гаманцях приватних користувачів зростає обновлено: 2 Жовтня, 2018 автором: SchBit