Чи є Біткоїн тестом для уряду

Андреас Антонопулос ставить питання ролі Біткоїна в світі. Що таке біткоїн для світу захопленого державним регулюванням? Як реагують на Біткоїн і проявляють свою сутність уряди різних держав по відношенню до свобод людей? Які висновки ви зробите, і які рішення приймете, коли побачите, що вашу свободу утискає, пригнічує, обмежує держава в якій ви живете?

Підпишіться на youtube канал Школи Біткоїн натиснувши кнопку

З залу: “Я сподіваюся, що у вас є приголомшлива безпека, тому що ви, повна загроза для установ. Ви чудові!”

Дякую. Дякую. На щастя, ви помиляєтеся щодо останнього, я не є загрозою.

Ідеї сильні, і ідеї змінюють майбутнє більш ефективно, ніж будь-які інші речі в історії людства. Не люди, а ідеї і хороша новина в тому, що Bitcoin – це не люди, це ідея. За ним стоїть багато людей, але, по суті, це ідея. І в один дуже гарний спосіб, ця ідея була перероблена в деякі математичні формули і зібрана разом як програмне забезпечення, так що ідея тепер працює в інтернеті. Вона не працює в одному місці в Інтернеті, це ідея, яка була звільнена і працює всюди. І це ідея, яку тепер трохи краще розуміти.
Її так просто реалізувати, що серед сотень людей, які вносять свій внесок в цей код, є люди, які могли б забрати цю ідею і відтворити її і використовувати цей код в іншому застосуванні, якого ми ніколи не бачили. Ця ідея стає дуже небезпечною, тому, що її неможливо зупинити.
Тепер у держав є проблема яку вони не зможуть подолати. Тому, що суть держави в основному – забороняти. І коли ви розмовляєте з людьми в уряді, відбувається щось смішне, тому, що вони припускають, що ви ставите під сумнів їх авторитет. Вони припускають, що ви ставите під сумнів їх повноваження. Вони думають що у них є моральне право зупинити криптовалюти, зупинити блокчейн, зупинити біткоїн. Я не ставлю під сумнів їх авторитет. Це політичне питання, яке мені не цікаве. Я сумніваюся в їх здатності. Це зовсім інше питання. У них може бути весь авторитет в світі, але нульова здатність контролювати те, що контролювати неможливо.
Як відреагує уряд? Нещодавно я зробив дослідження, яке я збираюся опублікувати, це порівняння правового статусу біткоїни і інших крипто валют в різних країнах. Існує ще одне публічне дослідження, яке представляє собою мікс індексу свободи в усьому світі, оцінки кожної країни світу у цивільних і політичних свободах, дослідження зроблено незалежною організацією, дуже шанованою, підтримуваною багатьма міжнародними інститутами.
Якщо покласти ці два дослідження одне на одне ми побачимо ідеальний збіг. Вільні країни – вільний Bitcoin, не вільні країни – не вільний Bitcoin.

І тоді ви раптом розумієте – Біткоїн не тестується урядами, уряди тестуються біткоїном. Біткоїн змушує держави розкрити свою справжню суть.

Держави, які не поважають індивідуальні свободи своїх громадян, виступають проти криптовалют. Країни, які поважають індивідуальні свободи своїх громадян, підтримують або, принаймні, не втручаються в регулювання криптовалют.
І що справді цікаво, це коли у вас є потужна ідея яка стає дзеркалом, яке ви ставите перед урядом, і ви бачите справжнє віддзеркалення держави. Яка у вас держава? Біткоїн це індикатор, який показує, як держава до нього ставиться, тому, що це потужна ідея яка дає людям свободу.
Сьогодні це норма, вільні країни дозволяють використовувати ці технології. Але чи будуть вони завжди дозволяти біткоїн? Держави, які здаються вільними, поставлені під сумнів тестом біткоїну, і врешті-решт вони його провалять. Вони зазнають невдачі зараз, коли все буде добре, вони зазнають невдачі, коли їм потрібно, тому що державам не вигідна ваша свобода.
Отже коли ви бачите кризи, потрібен козел відпущення, вірно? І цей козел відпущення повинен бути чимось зручним. Я очікую, що уряди не будуть добре реагувати на це явище. Ми бачили, як чинили уряди Туреччини, Індії, Венесуели. Вони називають людей, які використовують біткоїн “терористами”. У цій кімнаті є терористи? Я так не думаю. Іронія в тому, що основними спонсорами тероризму є деякі з цих держав.
Але вони зроблять це, вони будуть використовувати пропаганду і дезінформацію, щоб сказати людям, що біткоїн використовується для купівлі наркотиків, для фінансування злочинної діяльності та тероризму. Так ніби є якась форма грошей, яка не використовується для цих речей. І це велика іронія, тому що гроші – це інструмент для передачі цінності, і якщо ви передаєте цінність, звичайно, ви збираєтеся використовувати його, щоб передати цінність речей, які не є строго законними, принаймні, в даній країні, вони не зовсім легальні. Будь-які гроші завжди використовувалися для передачі цінності. Сама протизаконна діяльність використовувалася як гроші.
Знаєте, за що можна купити наркотики? За що завгодно! Абсолютно за все! Немає нічого, за що ви не можете купити наркотики! Так що ідея про те, що проблема біткоїна кримінал – це дурість.
Держави відреагують погано, вони спробують зупинити біткоїн. Але не зможуть. Вони спробують демонізувати його, але не зможуть, тому що врешті-решт люди побачать брехню, коли це стане вибором між майбутнім їхніх дітей і підпорядкуванням дурним державним законам. Вгадайте, що виграє? І саме це зараз відбувається у Венесуелі.
Тому я впевнений, що при правильній потужній ідеї ми можемо отримати світ який буде набагато вільніший, ніж сьогодні. Але не обійдеться без боротьби, і велика частина цієї боротьби це боротьба з пропагандою.

Чи є Біткоїн тестом для уряду обновлено: 2 Листопада, 2018 автором: SchBit