Що таке bitcoin days destroyed

Bitcoin days destroyed, що в перекладі означає “Знищені дні біткоїн”. Що означає цей параметр і яку інформацію містить? Андреас Антонопулос про метрику Bitcoin days destroyed.

Підпишіться на youtube канал Школи Біткоїн натиснувши кнопку

Запитання Антонопулосу: “Bitcoin days destroyed обчислюється шляхом множення кількості біткоїнів на кількість днів, які минули з тих пір, як ці монети були в останній раз витрачені. Який у цьому сенс? Що показують нам ці дані?

Ну, це дає нам уявлення про зрілість монет, і про те, як часто переміщуються монети і наскільки великі їхні обсяги. Таким чином, ви можете бачити, як хтось переміщує один біткоїн раз в день, що еквівалентно тому, як хтось переміщує сто біткоїнів раз в сто днів.
Це і є Bitcoin days destroyed. Це кількість біткоїнів, помножених на кількість днів, протягом яких ця сума знаходилася в тому ж UTXO. Іце дає вам уявлення про активність мережі. Активність мережі в економічному плані – це обсяг грошей, що рухаються на деякому часовому факторі. Скільки грошей циркулює в економіці.
Наприклад, я візьму таксі. Я даю таксисту скажімо $20, і він зупиняється на АЗС і платить $20 за пальне, а потім хтось купує каву і щось ще і вони обмінюються, вони отримують ці $20, а потім йдуть і купують булочки і вони платять і отримують решту, а потім в кінці дня компанія булочок платить своїм співробітникам і дає їм один з 20 баксів. 20 доларів було передано шість разів за день. І важливо відзначити, що, хоча це всього лише $20, вони брали участь в циклах передачі, що в сумі дає сто двадцять доларів економічної активності в цілому, з рук в руки.
У біткоїні, щоб мати можливість оцінити активність економіки, ми використовуємо метрику Bitcoin days destroyed, і вона каже нам або про те, що гроші рухаються активно після того, як вони перестали рухатися, або про те, що дуже великі об’єми рухаються, і результат цих двох чисел є свого роду метрикою. Сподіваюся, ви зрозуміли суть показника.

Я думаю, що бачив тільки один трек цього показника, на blockchain.com у них була діаграма, яка працює ще з перших днів. Це була одна з перших функцій, яку вони запропонували, і ніхто інший ще не пропонував подібний аналіз blockchain. Я думаю, що це одне з небагатьох місць, де ви бачите цю метрику, я вважаю її цікавою, і час від часу вам попадеться стаття про цю метрику, типу: «Там багато грошей рухається» вони будуть використовувати bitcoin days destroyed, щоб дати людям уявлення про економічну активність біткоїну або зрілості щойно переведених біткоїнів.
Дуже цікаве зауваження від Камілли, що економічна активність не впливає на Австрійську економіку. Економічна активність як концепція, що лежить в основі цінності або економічної цінності, безумовно, є кейнсіанським принципом. Але агов, я не роблю економічний аналіз. Я просто пояснюю, що це означає. Спасибі Каміло, за спостережливість і активність.

Що таке bitcoin days destroyed обновлено: 31 Жовтня, 2018 автором: SchBit