Електричні обігрівачі vs Prometei

Одним з аргументів, проти використання майнінг-обігрівачів Prometei від компанії Hotmine, було твердження, що майнінг-обігрівачі занадто дорого коштують і краще купити звичайні електро-обігрівачі, ніж витрачати шалену суму на майнінг-обігрівачі.

В статті, на прикладі розрахунків, ми покажемо Вам, що використання майнінг-обігрівачів Prometei для опалення оселі, більш вигідне в порівнянні з використанням звичайних електричних обігрівачів.

За приклад візьмемо реальне житло і витрати енергії на опалення за січень 2020 року:

Площа житла: 45 м2;

Витрати енергії на опалення (січень 2020): 0,71443 Гкал (2,9912 ГДж);

Середня опалювальна потужність (січень 2020): 1117 Вт.

Зазначене житло має три опалювальні батареї, тому для порівняння візьмемо три звичайні електричні обігрівачі і три майнінг-обігрівачі Prometei. Електрична потужність кожного обігрівача 500 Вт, загальна потужність трьох обігрівачів 1500 Вт.

Ціна звичайного електричного обігріва в кількості 3 шт.: 1000 грн. * 3 шт. = 3000 грн.

Ціна обігрівача Prometei в кількості 3 шт.: 27000 грн. * 3 шт. = 81000 грн.

Як бачимо, ціна3  стандартних обігрівачів нижча за ціну 3 майнінг обігрівачів в 27 разів. Саме на цьому етапі розрахунків люди зацікавлені в майнінг-обігріві своєї оселі, відмовляються від ідеї придбати майнінг-обігрівачі. Проте, якщо зробити подальші підрахунки, ви побачите вигоди від використання майнінг обігрівачів Prometei.

Електрообігрівачі споживають за день роботи 36 кВт-год. електроенергії. За тарифом 1,40 грн./КВт-год. і врахуванням 20% ПДВ, виходить за опалювальний день потрібно віддавати (1,40 + 1,40*0,20) * 36 = 60,48 грн.

Різниця між звичайними електрообігрівачами і майнінг-електрообігрівачами полягає в тому, що звичайні електрообігрівачі перетворюють електричну енергію безпосередньо в теплову енергію; майнінг-обігрівачі, використовують електричну енергію для корисної обчислювальної роботи, а теплова енергія є побічним продуктом, що виділяється в результаті обчислювальної роботи в процесі майнінгу. За виконання корисної обчислювальної роботи майнінг-обігрівачі отримують винагороду монетами біткоїн.

Наприклад, середньоденний прибуток від роботи трьох майнінг-обігрівачів січні 2020 року склав би 0,00045574 btc (3,78 USD або в гривні за курсом 92,66 грн.).

За результатами розрахунків бачимо, що від роботи трьох звичайних електрообігрівачів, потужністю 0,5 КВт, кожної доби ви оплачуєте 60,48 грн. за використану електроенергію.

Зверніть увагу!

При  використанні звичайних електрообігрівачів вони не окуповуються. Звичайні електрообігрівачі створені для перетворення електричної енергії в теплову. Вони не приносять прибуток, а тільки створюють тепло для опалення оселі, за яке ви віддаєте ваші гроші.

Від роботи майнінг-обігрівачів, крім тепла для опалення, ви отримуєте гроші – біткоїни, які можете обміняти на будь-які інші гроші. В січні 2020 року середньоденний прибуток від роботи майнінг-обігрівачів Prometei склав: 92,66 грн. – 60,48 грн. = 32,18 грн. Крім отриманих 32,18 грн. прибутку від роботи майнінг-обігрівачів, врахуйте, що ви економите гроші з вашого бюджету, які треба було б віддати за електроенергію в разі використання звичайних електрообігрівачів. Тому загальна середньоденна вигода від роботи майнінг-обігрівачів Prometei складає 92,66 грн.

Зверніть увагу!

При використанні майнінг-обігрівачів Prometei вони окуповуються, приносять прибуток, оскільки виконують корисну обчислювальну роботу, за яку отримують винагороду. Використовуючи майнінг-обігрівачі Prometei ви отримуєте гроші і заощаджуєте гроші з бюджету, які віддавали б за електричну енергію використовуючи звичайні електрообігрівачі.

11 травня 2020 року в системі Біткоїн сталася подія під назвою Халвінг – винагорода за корисні розрахунки скоротилася в два рази – з 12,5 btc до 6,25 btc.

Чи вигідно використовувати майнінг-обігрівачі Prometei для опалення оселі в 2020 році?

Ми не можемо передбачити майбутнє і не знаємо напевне, як зміняться параметри майнінгу з початком нового опалювального сезону 2020. Зазвичай, після Халвінгу курс біткоїна, не одразу, але суттєво підвищується. Проте, давайте розрахуємо вигоду від використання майнінг-обігрівачів об’єднавши потреби опалювальної системи і параметри майнінгу за січень 2020 і червень 2020 відповідно.

Середньоденний прибуток від майнінгу: 0,00023884 btc (2,27 USD або в гривні за курсом 60,61 грн.).

Середньоденний прибуток від використання майнінг-обігрівачів з параметрами майнінгу за червень 2020 складає: 60,61 – 60,48 = 0,13 грн. з урахуванням економії отримуємо вигоду 60,61 грн. на день.

Вище, ми зазначили, що звичайні електрообігрівачі не мають складової окупності. Майнінг-обігрівачі окуповуються за рахунок економії грошей з бюджету, навіть, якщо їх використання не приносить прибутку.

На графіку вісь X – кількість опалювальних діб. Y – витрати на оплату електроенергії при використанні для опалення 3 електрообігрівачів; зелена пряма – вигода від використання майнінг-обігрівачів Prometei, що окупує вартість обігрівачів (за умови нульової прибутковості майнінгу, і економії тільки на оплаті за електроенергію); червона пряма – витрати на оплату за електроенергію для опалення при використанні звичайних обігрівачів.

На 645 добу, використання звичайних обігрівачів коштуватиме вам 42000 грн. (збільшення витрат), і використання майнінг-обігрівачів коштуватиме вам також 42000 грн. (зменшення витрат).

Після 645 доби, навіть за нульової прибутковості майнінгу, використання майнінг-обігрівачів Prometei буде більш вигідним, ніж використання звичайних електрообігрівачів. 

Висновок:

Навіть за найпесимістичніших показників майнінгу використання майнінг-обігрівачів Prometei вигідне і ґрунтується на корисному використанні теплової енергії, що виділяється в процесі майнінгу, і є основою для рентабельності майнінгу.

Запитання та пропозиції пишіть в коментарях.

Поділіться цією інформацією з вашими друзями та партнерами.


Електричні обігрівачі vs Prometei обновлено: 8 Липня, 2020 автором: SchBit