Bank of Canada: 58% канадців які мають Bitcoin купували його як інвестицію

За даними дослідження Bank of Canada (BoC), опублікованого 23 липня, в 2017 році, 58% громадян Канади, які мають біткоїн, придбали його задля довгострокової інвестиції.
Дослідження є оновленням інформації, раніше проведеного (з 12 по 15 грудня 2017 року) Центральним Банком Канади опитування Omnibus Bitcoin (BTCOS). Згідно з результатами якого, канадці в основному використовували біткоїн як засіб заощадження.

За новими даними, 58% респондентів розповіли, що мотивацією для покупки біткоїнів стало бажання збільшити купівельну спроможність своїх заощаджень.
12% канадських власників біткоїнів купили біткоїн тому, що їх друзі або знайомі володіють біткоїнами.
7% канадців купили біткоїни з зацікавленості новими технологіями.
Тільки 6% канадців мають біткоїни, щоб купувати за них товари та послуги.
77% власників біткоїнів використовували біткоїн для транзакцій лише кілька разів і вважають свої біткоїни засобом заощадження.

Найбільша кількість громадян, які знають про біткоїн проживає в Британській Колумбії. Їх кількість, від загальної чисельності населення в цьому регіоні, зросла з 77% в 2016 році до 93% в 2017 році. Друге місце належить провінції Prairies. Ontario на третьому місці.

Комісія з цінних паперів Онтаріо (OSC), опублікувала в кінці червня 2018 року звіт про те, що тільки 3% жителів регіону успішно пройшли тести з базових знань про Біткоїн. 34% продемонстрували знання про Біткоїн середнього рівня.

У червні 2018 виконавчий директор Bank of Canada Джеймс Чепмен заявив, що криптовалюти не становлять загрози для грошової системи Канади, а загроза національній грошовій системі можлива тільки в разі “гіперінфляції”.

Bank of Canada: 58% канадців які мають Bitcoin купували його як інвестицію обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit