Криміналізація криптовалют (Біткоїна)

Регулювання та легалізація біткоїна?! До чого призведуть потуги активістів з їх несамовитим прагненням регулювати криптовалюти? Чи дослухатиметься держава рекомендацій цих активістів з їхніми policy paper, законопроектами?
Ні! Держава зробить так як їй треба, і намагатиметься регулювати криптовалюти з вигодою для держави, а не для людей. Єдине можливе регулювання криптовалют від держави – Криміналізація криптовалют!
Андреас Антонопулос розповідає про законопроект в США, який фактично криміналізує, несанкціоноване владою, володіння криптовалютами… Що робити, якщо держава в якый ви опинились криміналізувала біткоїн? Читайте, дивіться, слухайте, коментуйте ваші думки та враження!

Підпишіться на youtube канал Школи Біткоїн

Хтось запитує: “Що ви думаєте про законопроект Сенату США S.1241 Про криміналізацію прихованого володіння біткоїном?”
Перш за все, для того, щоб це стало законом, він повинен бути розглянутий Сенатом, потім Палатою, бути узгодженим в комітеті, якщо є дві різні версії, прийнятий як Палатою, так і Сенатом, підписаний Президентом або включений в інший законопроект який підписаний Президентом, і переведений в нормативні правила для установ.
Уряду і регулюючим органам можна пред’явити позов в суд, для перевірки відповідності закону судовим нормам, і суди змушені будуть розглянути позов і обґрунтувати законність цього закону.
Це дуже довгий шлях, і багато що може змінитися. Протягом багатьох років ми бачили негативне ставлення людей до пропонованого законопроекту в одній із двох Палат.
Весь цей процес займе багато часу для того, щоб фактично вплинути на власників біткоїнів.
Сенатський законопроект S.1241 містить деякі формулювання, які розширюють вимоги до боротьби з відмиванням грошей (AML) і контролю за фінансуванням тероризму. Також, вимоги “знай свого клієнта” (KYC). Він поширюється на деякі організації, які управляють цифровими валютами; це обмінники, біржі, тощо. Він також розширює деякі з законів AML, які вже існують, з точки зору структурування та приховування транзакцій, для використання цифрових валют, це означає, що це може зробити незаконним запуск мікшерів транзакцій у Сполучених Штатах, таких як відомий мікшер CoinTumblr. Але ключове слово тут “може”. Хто знає, до чого це призведе? Хто знає, як далеко це зайде? Хто знає, що вийде, коли це буде оскаржено в суді? Ці речі займають багато часу, тому я не особливо хвилююся з приводу закону “Про криміналізацію криптовалют”.
Насправді закон S.1241 не криміналізує приховане володіння біткоїном. Він криміналізує певну діяльність, яка вказує на приховане володіння біткоїном. Наприклад, якщо у вас є зобов’язання повідомляти про наявність у вас крипто валютного рахунку, який ви використовуєте для вашого бізнесу, і ви не повідомили про це, або якщо ви використовуєте мікшер чи обмін і таким чином порушуєте правила AML.

Запитання Антонопулосу: “Якщо біткоїн буде криміналізований у вашій країні, ви будете продовжувати публічно виступати за нього?”
Якщо володіння біткоїном буде криміналізоване, це скаже мені одне: “Я більше не живу в країні, де немає поваги до індивідуальних прав та приватної власності. Немає абсолютно ніякої логічної причини, чому просто володіння числами, цифровими ключами і контроль над кількістю цифрової валюти, має відношення до фактичного вчинення злочину проти кого-небудь – порушення його права на приватну власність. Якщо крипто валюти будуть криміналізовані, це все одно, що криміналізувати мову, асоціації, це теж саме що заборонити думки. На мій погляд, це порушує фундаментальні принципи свободи.
В такому разі, я б використав свої біткоїни, щоб купити перший і найдоступніший авіаквиток, і забратися геть з цієї пекельної діри.
Не всі можуть дозволити собі виїхати з країни за необхідності. Але якщо ваша країна криміналізує володіння криптовалютами, то Ви живете у тетанічній країні, Ви вже досить далеко зайшли по слизькій доріжці і Вам краще вибиратись з такої країни якомога раніше, поки не стало ще складніше.

Запитання Антонопулосу: “Як найкраще підготуватися до впровадження такого закону? ”
Будьте готові до подорожей. Майте дійсний паспорт. Будьте готові виїхати з країни, навіть коли інші глузують над тим, що ви “параноїк”.

Залишайте свої думки з приводу регулювання криптовалют в коментарях…

Криміналізація криптовалют (Біткоїна) обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit