Венесуела: ціна біткоїна подвоюється кожні 18 днів

Державна влада Венесуели спровокувала шалену гіперінфляцію, тому люди активно використовують кращу альтернативу державним грошам – біткоїн. Як наслідок, у Венесуелі ціна біткоїна подвоюється кожні три тижні.

Ще рік тому чашка кави у Венесуелі коштувала 2300 боліварів. Наприкінці червня ціна за чашку кави досягла одного мільйона боліварів, а сьогодні, згідно з індексом Café Con Leche Bloomberg, вам доведеться заплатити за чашку кави вже 2000000 боліварів. І шалена інфляція не зупиняється. Венесуела має 86857% річної інфляції!

Міжнародний валютний фонд прогнозує, що до кінця 2018 року інфляція у Венесуелі сягне одного мільйона відсотків. При поточному рівні інфляції ціни в країні подвоюються кожні 18 днів.

Жителі країни живуть у злиднях і кожного дня їм доводиться витрачати все більше боліварів на основні харчі, такі як яйця, молоко, хліб.

Біткоїн – единий порятунок в цій складній економічній ситуації.
У червні Bitcoinist повідомляв, що інфляція в країні спричинила попит на біткоїни. Щотижня курс біткоїна долав нові максимуми. І ця тенденція зростає нестримними темпами. Починаючи з червня щотижневі обсяги торгівлі біткоїнами на біржі зросли більш ніж у двічі, і на цьому тижні досягли 17 трильйонів боліварів. За даними exchangerateguru, на даний момент, 1 біткоїн коштує майже 1 мільярд боліварів. Але реальний курс біткоїна на чорному ринку Венесуели залишається невідомим.

Постійне зростання обсягів торгівлі біткоїнами свідчить про те, що венесуельці потребують альтернативи державному болівару. У Венесуелі очікується подальше зростання курсу біткоїна.

Венесуела: ціна біткоїна подвоюється кожні 18 днів обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit