Німеччина прагне відокремити фінансову систему від США

Німеччина, яка має найбільшу економіку Європи, закликає до створення незалежної від США платіжної системи. За словами експертів, базою для створення незалежної платіжної системи може стати біткоїн.

Впродовж декількох місяців Іран та Туреччина суттєво постраждали від економічних санкцій та виключення з глобальної фінансової системи. Країни не змогли скористатись міжнародною банківською системою для проведення транзакцій і обмежувались проведенням транзакцій лише в межах внутрішньої банківської системи.

Як бачимо, негативні наслідки централізованого управління фінансовою системою торкаються не тільки пересічних громадян певних держав, але і окремих держав в світовому масштабі.

У відповідь на такі події міністр закордонних справ Німеччини Хейко Маас, який працює в четвертому кабінеті міністрів Ангели Меркель з березня цього року, сказав:

З цієї причини важливо, щоб ми зміцнили європейську автономію шляхом створення каналів платежів, які не залежать від США, створення Європейського валютного фонду та створення незалежної фінансової системи альтернативної Swift.

У червні 2018 року, незважаючи на спроби заборонити торгівлю криптовалютами, іранський уряд ініціював перехід на торгівлю з союзниками за допомогою криптовалют. Мухаммед Реза Пуребрахі, глава парламентської комісії з економічних питань Ірану (IPCEA) заявив:

Ми вже зобов’язали Центральний банк Ірану почати розробляти пропозиції щодо використання національної криптовалюти. Протягом минулого року чи двох, використання криптовалюти стало важливою справою для нас. Це один зі способів обійти використання долара та монополію SWIFT. Якщо нам вдасться здійснити наші плани, то ми будемо однією з перших країн, які використовують криптовалюту при обміні товарами.

В даний час, через контроль уряду США над банківською системою SWIFT, європейським підприємствам неможливо вільно працювати за своїми комерційними інтересами. Наприклад, на цьому тижні The Financial Times повідомив, що найбільший у світі енергетичний конгломерат Франції повинен був вийти з партнерства з великим іранським газовим проектом після того, як уряд США попередив компанію про відключення від банківської системи. Хоча фінансова система SWIFT базується у Бельгії, вона не має вибору, крім прийняття обмежень, встановлених американським урядом для інших фінансових установ та урядів.

Кім Дотком, немецко-фінський підприємець, визнаний за розробку Mega, заявив, що виведення європейських економік з глобальної банківської системи можливе за використанням біткоїн. Перехід від долара до використання біткоїн призведе до девальвації долара США та інших резервних валют інших країн, що закріпить позицію біткоїна, в якості надійного засобу зберігання вартості та засобу обміну.

Міністр фінансів Німеччини пропонує створити грошовий фонд ЄС, швидкі та не американські платіжні системи. Він каже, що це порятунок для Ірану та інших країн, які знаходяться під санкціями. Це дійсно вихід для Європи з під домінування долара США. Я можу попередити, що курс долара США впаде. Тому купуйте золото або топові криптовалюти, такі як Bitcoin та Ethereum

– сказав Кім Дотком.

Німеччина прагне відокремити фінансову систему від США обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit