Майнінг біткоїна може врятувати містечка та села від занепаду

Майнінг потребує електроенергії, найкраще, дешевої електроенергії. В пошуках місць для майнінга, підприємці готові переїхати в покинуті містечка та села, щоб організувати там видобуток біткоїнів. Головне для організації майнінгу – наявність електромережі, розподільчих підстанцій з трансформаторами та приміщення. Занедбані будівлі, несправне обладнання можна відремонтувати та привести до ладу. Для організації майнінгу необхідні також, стелажі та охолоджувальна вентиляція. Все це можна придбати в спеціалізованих магазинах. Тому розпочати бізнес з майнінгу в зручному місці планети не є проблемою.

Наприклад, підприємці збираються розмістити декілька десятків майнінг-ферм в селищі Венатчі штат Вашингтон. Китайський майнінговий монстр та виробник ASIC-майнерів Bitmain збирається відкрити майнінг-центр в місті Рокдеїл, Техас. А канадське містечко Ocean Falls (Океанський водоспад) (провінція Британська Колумбія), має шанс відродитись з занепаду.

В Ocean Falls сьогодні проживає близько 100 жителів, але колись, це місто нараховувало більше 5000 жителів. Це було місто з підприємствами та заводами. Ocean Falls займалось виробництво целюлози, бутильованої води та інших товарів. Місто мало казино, магазини, розважальні центри. Електроенергію для потреб міста поставляла місцева гідроелектростанція Boralex потужністю 13 МВт.

Віддалення та транспортна ізоляція міста від інших населених пунктів Канади зіграли вирішальну роль в занепаді Ocean Falls. До міста можна добратись лише на водному транспорті або на літаку. Крім цього, місто знаходиться в районі з несприятливим кліматом. Майже весь рік йдуть дощі, а взимку не стихає сильний вітер. Згодом, більшість населення покинули це місто, залишились самі лише сторожили міста в кількості близько 100 людей.

Приблизно дві третини електроенергії, від тієї потужності, яку здатна виробляти місцева гідроелектростанція не використовується. З розвитком майнінгу, адміністрація електростанції почала отримувати запити від майнінгових компаній, на використання її надлишкової електроенергії для майнінгу. Boralex вже уклала угоду з підприємцем Кевіном Деєм та компанією Ocean Falls Blockchain за якою, гідроелектростанція продаватиме електроенергію для майнінгу з суттєвою знижкою. До кінця року планується використання 6 МВт для майнінгу. Розпочато роботи з підготовки та встановлення майнінгових ферм.

З приходом майнінгу місто ожило. Компанія відрядила на будівництво ферм підрядників та будівельників, які оселились в місцевому готелі, та витрачають гроші в місцевих магазинчиках, кафе, барах.

Є і проблеми з цим проектом. В першу чергу, повстає проблема ціни за електроенергію. Керівництву електростанції складно отримати дозвіл на зниження ціни електроенергії для майнінгу від місцевих комунальних підприємств.

Місцеві жителі радіють, що їх містечко знову заворушилось, приїжджають люди з планами на майбутнє, місцеві почали отримувати прибутки від своїх магазинчиків. Економічні відносини, наче еліксир життя, відновлюють здоров’я суспільства, дають надію на майбутнє. І в цьому випадку, стимулом до відновлення економічних відносин став майнінг біткоїна.

Майнінг біткоїна може врятувати містечка та села від занепаду обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit