Сервіси мікшування біткоїн транзакцій

Андреас Антонопулос відповідає на запитання про сервіси мікшування біткоін транзакцій. Наскільки такі сервіси ефективні в збереженні вашої конфіденційності? Чи існують ефективні рішення для анонімізації транзакцій в системі біткоїн? Які біткоїн гаманці мають функції підвищення конфіденційності ваших транзакцій в мережі біткоїн? На всі ці запитання ви отримаєте відповіді подивившись відео, або прочитавши текст.

Підпишіться на youtube канал Школи Біткоїн

Запитання Антонопулосу: Як працюють сервіси мікшування (перемішування), чи вкладають вони декілька десятків входів і виходів у кожну транзакцію, щоб передавати кошти при мінімальних транзакційних зборах?
Так, цей процес називається CoinJoin, винайдено, декількома людьми, але в основному Грегом Максвеллом, який є одним із розробників Bitcoin Core ще в 2012 чи 2013 році. CoinJoin – це транзакція, яка проводиться в декілька етапів з декількома транзакціями, де входи і виходи перемішуються і об’єднуються від декількох різних учасників, де кожний учасник підписує свою транзакцію, яка стане частиною мульти-транзакції, таким чином, мульти-транзакція передає біткоїни від незв’язаних випадкових адрес.
Змішування входів і виходів можливе в декілька раундів, наприклад, чотири, шість, вісім чи десять. CoinJoin перемішує транзакції і дає можливість учасникам зменшити ймовірність відстеження транзакцій аналітичними інструментами і порушувати таким чином вашу конфіденційність. Але CoinJoin не надійний інструмент.

Запитання Антонопулосу: “Чи є якісь сервіси мікшування, які дійсно можуть анонімізувати транзакції, враховуючи ріст аналітичних інструментів?”
Ні. Причиною цього є те, що ці служби можуть тільки перемішувати, заплутувати транзакції, тим самим ускладнюючи аналіз і відстеження. Аналітичні компанії мають доступ до інформації від бірж, які ідентифікують адреси і зв’язують їх з конкретними людьми і при глибокому аналізі, вони здатні ідентифікувати особу. Наявність у аналітичних компаній повної картини з безлічі обмінників і торгових послуг, які надають їм дані і можливість статичного аналізу, означає, що велика частина цієї анонімності може бути розкрита аналітичними інструментами.
Однією з причин цього є те, що ваші адреси можна зробити прихованими між безліччю інших адрес. Але в CoinJoin транзакції є одна річ, яку ви не можете приховати – це сума транзакції, і ви можете проводити кореляційний аналіз на входах і виходах для зв’язування сум та адрес. Таким чином, суму видно в транзакції.
Рішення цієї проблеми також виходить від Грега Максвелла, який запропонував і впровадив прототип системи під назвою “конфіденційні транзакції”, яка є системою, що шифрує суму транзакції, але все ж таки дозволяє усім перевіряти, що сума відповідає запиту, не знаючи її значення. Конфіденційні транзакції – це те, що було частиною проекту елементів в блокчейні, і воно розроблено як частина конфіденційних транзакцій. Грег Максвелл винайшов нову криптографію, включаючи rangeproofs, яка потім стала все більш ефективною і остання версія rangeproofs називається bulletproof, що є дуже ефективним механізмом для доказу того, що значення суми відповідає тому значенню яке передається відправником, навіть якщо вони зашифровані в межах конфіденційної транзакції. Тепер конфіденційні транзакції шифрують значення, але вони використовуються в поєднанні з чимось на зразок CoinJoin, щоб змішувати адреси.
Якщо у вас є анонімність адрес і шифрування суми, тоді аналітичні інструменти будуть мати дуже багато часу на відстеження транзакцій.

Запитання Антонопулосу: “Чи дешевше і ефективніше анонімізувати кошти, обмінявши їх на інші криптовалюти і навпаки?”
Можливо, існують деякі суттєві ризики в тому, що стосується конфіденційності і анонімності. Один з них полягає в тому, що в більшості випадків обмін валют відбувається через третю сторону, наприклад: обмінник чи shape-shift, створюється своєрідний відбиток, бо компанії обмінники централізовані і через різні причини повинні збирати деяку інформацію, і ця інформація може бути передана або отримана третіми сторонами. Більш перспективною є можливість робити атомарні свопи з розв’язкою між різними криптовалютами як засіб збільшення анонімності і конфіденційності, включаючи обмін перехресними ланцюжками через канали оплати в мережі LightningNetwork.
Це може зробити істотний вплив на приватність і анонімність в найближчому майбутньому, але сьогодні, це все ще на ранньому етапі розробки. Конфіденційність, я вважаю, це одна з проблем, майже всіх криптовалют.

Запитання Антонопулосу: “Чи може CoinJoin і TOR забезпечити більш високий рівень конфіденційності в мережі Біткоїн, який гаманець має таку функцію?”
CoinJoin і TOR – це інструменти, які часто використовуються для збільшення конфіденційності в мережі Біткоін. Я знаю, принаймні, один гаманець, який пропонує послуги CoinJoin, його назва Ricochet, але це те ж саме мікшування, а також, цей гаманець надає можливість використовувати мережу TOR. Гаманці, такі як SamuraiWallet, Mycelium, BreadWallet і деякі інші ви можете також налаштувати під використання мережі TOR.

І, нарешті, останнє питання: “Чи потребує CoinJoin, щоб ви довіряли третій стороні для транзакції?” – ні, це не є прямим мульти-підписом транзакції.

Сервіси мікшування біткоїн транзакцій обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit