Електричний велосипед напрокат за біткоїни

Маттіас Штайніг, програміст, який зосереджує свою увагу на технології Bitcoin Lightning Network, розробив електричний велосипед “Lightning Payable”, який, можна взяти на прокат за біткоїни. Користувачі надсилають мікроплатежі через мережу Bitcoin Lightning Network, щоб включити електродвигун велосипеда. Ціна однієї хвилини роботи електродвигуна велосипеда становить 250 сатоші, це приблизно 0,01-0,02 долара в залежності від коливань курсу біткоїна.

Реалізація такого способу оплати за прокат велосипеда стала можливою завдяки Raspberry Pi – мережевій карті, яка забезпечує підключення до Інтернету, та дисплею з електронного паперу. Користувачі обирають тривалість оренди велосипеда, на екрані електронного паперу відображається QR-код. Дисплей електронного паперу використовує дуже мало енергії, що важливо, тому що будь-яка використана енергія береться з батареї електричного велосипеда.
Користувач сканує QR-код за допомогою програми Lightning Mobile App, біткоїн гаманця в мережі Lightning, і надсилає платіж. Після цього можна увімкнути електричний двигун велосипеда. Двигун автоматично вимикається після закінчення періоду часу за який було сплачено. Користувач велосипеда може продовжувати рухатись використовуючи власні сили.

Роботу двигуна цього електричного велосипеда можна купити за допомогою звичайних платежів Bitcoin, але плата за транзакції в основній мережі біткоїн становить близько 0.10 доларів, а іноді і більше, що робить послугу дорожче. Мікроплатежі через мережу Lightning Network мають практично нульову комісію за транзакції.

Програмна реалізація цього способу оплати має відкритий вихідний код на GitHub, дозволяючи будь-кому у світі користуватися цією технологією. Компанії з прокату електричних велосипедів, мотоциклів, автомобілів мають змогу випробувати цю технологію. Крім того, з простими модифікаціями, цей код може бути використаний для продажу будь-яких товарів або послуг з використанням мережі Bitcoin Lightning Network. Торгові програвачі музики та пральні машини можуть використовувати цю технологію для більш ефективного продажу своїх послуг.

Електричний велосипед напрокат за біткоїни обновлено: 4 Листопада, 2018 автором: SchBit