Технологічні нововведення та їх масова адаптація

Андреас Антонопулос відповідає на питання стосовно біткоїн гаманців, та впровадження технологічних змін протоколу Біткоїна для користувачів. Які функції повинен мати ідеальний біткоїн гаманець? Як швидко впроваджуються технологічні зміни протоколів в масове користування і чому? Чи можна назвати масову адаптацію технологічних змін через біржі та обмінники децентралізованою?
Відповіді на ці питання читайте в статті або дивіться в відео. Задавайте питання та висловлюйте ваші думки в коментарях.

Підпишіться на youtube канал Школи Біткоїн

Питання до Антонопулоса: “Які функції повинен мати ідеальний быткоїн-гаманець?”
На це питання можна відповісти, тільки якщо я зрозумію, які ваші особливі вимоги. Немає ідеальних гаманців для всіх. Гаманці пропонують різні варіанти, і відповідь на питання залежить від того, чого ви хочете, які саме функції вам потрібні.

Це питання схоже на питання: “Що краще Ferrari чи трактор?” і відповідь дійсно залежить від того, що ви хочете зробити. Якщо ви хочете їхати дуже швидко по дуже плоскій поверхні на закритій трасі, то Ferrari підійде краще для цього, але якщо ви спробуєте тягнути чотири тони через поле, Ferrari не впорається з цією задачею.
Що таке ідеальний біткоїн гаманець?
Ідеальний біткоїн гаманець це суб’єктивна характеристика, яка залежить від того, чого ви хочете від біткоїн гаманця. Ви повинні знайти правильний баланс безпеки, конфіденційності, простоти користування для вас, наявність передових функцій або можливостей, які вас особливо цікавлять. Наприклад: можливість управління платежами, ручне встановлення суми комісії, або можливість обирати із запропонованих варіантів, наявність перспективи впровадження різних нових технологій: SegWit та інші… Всі ці фактори можуть мати значення для вас. Тому на це питання не має однозначної відповіді.

Запитання Антонопулосу: “Дивлячись на появу нових монет і змін в протоколах вже існуючих монет, таких як SegWit, що Ви думаєте про можливості гаманців своєчасно впроваджувати технологічні зміни?”
Провадження технологічних вдосконалень в протоколи монет не так просто, і впровадження змін на стороны користувацького інтерфейсу зазнає суттєвих складнощів. Причина в тому, що нова технологія, впроваджена в блокчейн чи інфраструктуру, не може бути використана користувачем, доки ці зміни не стануть частиною користувацького інтерфейсу. І це не так просто зробити. Ви повинні розробити користувацький інтерфейс, упевнитись, що користувацький інтерфейс інтуїтивно зрозумілий і узгоджений, що він підвищує безпеку. Біткоїн гаманці із великим запізненням впроваджують зміни, тому, що дизайн користувацького інтерфейсу – це складна робота, і коли технологія запускається на рівні інфраструктури, розробникам потрібно багато зусиль, щоб успішно представити це користувачам. Така ж сама ситуація з обмінними інтерфейсами та іншими середовищами, в яких задіяна велика кількість користувачів, оскільки представлення нових функцій також буде генерувати безліч запитів на обслуговування клієнтів і запити служб підтримки, а люди із служб підтримки клієнтів також повинні пройти навчання, щоб надавати кваліфіковану допомогу.
Запізнення впровадження технологічних змін може складати від шести місяців до двох років між новою технологією, впровадженою на рівні блокчейну і фактичним використанням більшістю на рівні користувацького інтерфейсу.

Запитання Антонопулосу: “Що потрібно, щоб забезпечити простоту для масової адаптації змін в протоколах криптовалют, на біржах з використанням різних типів мультивалютних гаманців. Чи є такий інтерфейс децентралізованим?”
Інтерфейс вже централізований. Фактично, масова адаптація технологічних змін здійснюється через реєстрацію в централізованій системі обслуговування. Тут децентралізований криптовалютний експеримент поки-що зазнав поразки. Централізована система обслуговування не є децентралізованою цифровою валютою! Ризик централізованої системи обслуговування клієнтів в тому, що така система вимагає контролю і ідентифікації клієнта. Можливість використання вашої особистої інформації проти вас, особливо в примусовому, деспотичному і корупційному режимах, дуже висока. І це не децентралізована система!

Масова адаптація змін до протоколу криптовалют через централізовані сервіси обслуговування абсолютно безглузда і не може називатись децентралізованою (Прим. Школи Біткоїн: Прикладом є так звані децентралізовані біржі, які мають централізований користувацький інтерфейс. Прикладом децентралізованого торгівельного майданчика є OpenBazaar). Масова адаптація через централізовані сервіси не є істинною альтернативою існуючим системами, це не децентралізація.

Технологічні нововведення та їх масова адаптація обновлено: 9 Вересня, 2018 автором: SchBit